Byggde om butikslokal i city till unik etagelägenhet

Det här är inte vilken trerummare som helst på Södermalm i Stockholm. Tidigare var det här en butik i gathörnet, men nu är allt förvandlat till en unik etagelägenhet kombinerat med musikstudio. 
– En egen ingång från gatan ger en privat och inbjudande känsla, säger mäklaren Sanna Treijs på Notar.

Om man ska hitta en så här speciell och bohemisk lägenhet i Stockholm city så är det ju inte förvånande att den finns i SoFo, söder om Folkungagatan på Södermalm. Namnet SoFo myntades i slutet av 90-talet inspirerat av Londons och Manhattans välkända områden kallade SoHo. 
Här är hjärtat av hipstersöder med ett bubblande uteliv, restauranger för alla smaker, mysiga caféer och barer med allt från öl till drinkar för finsmakaren. Stadsdelen lockar bohemerna, musikerna och …ja, hipsters. 

För ett par år sedan gjorde New York Times en SoFo-guide i samband med att Södermalm utnämndes till ett av det trendigaste området i Stockholm. 
Om du vill bosätta dig i den sköna mixen av människor och uteliv så har den perfekta lägenheten dykt upp. Mitt i ett gathörn – på Katarina Bangata – har en gammal butikslokal totalrenoverats och blivit ett trendigt musikerhem. Bilderna i annonsen avslöjar att nuvarande ägaren har lagt ner en smärre förmögenhet på gitarrer. Överallt på väggarna hänger instrumenten och det går inte att ta miste på vilket intresse som gäller. 
En trappa ner i lägenheten finns dessutom en studio med nytt påkostat luftsystem. 

Vardagsrummet med sovloftet ovanför.

“Nu har du chans att förvärva en mycket exklusiv bostad i flera plan där ett etage tidigare har varit butikslokal och som stilfullt renoverats till perfektion med påkostade materialval. Bostaden är väldisponerad med ett trevligt vardagsrum – fyra meter i takhöjd – med tillhörande loft som rymmer en dubbelsäng” förklarar mäklaren Sanna Treijs på Notar. 

Hjärtat av lägenheten är vardagsrummet där alla gitarrer hänger som dyrbara konstverk. En specialbyggd trappa leder upp till det inglasade loftet som stilrent inretts med bara en säng. En halv trappa upp åt andra hållet finns köket med bistrokakel och industrikänsla. 

“Fina ytskikt, påkostade materialval, generös takhöjd och stora fönsterparti ger bostaden sin exklusiva och helt unika karaktär. Egen ingång finns från gatan och det ger en privat och inbjudande känsla. Bostaden har även en ingång från trapphuset. Från lägenheten kliver man ut på Katarina Bangatas fina lönnallé med flertalet små butiker, restauranger och caféer” säger Sanna Treijs.

Lägenheten må vara alla musikers och bohemers stora dröm, men det begärda priset är 9,4 miljoner kronor. Det innebär ett kvadratmeterpris på 92 000 kr.
En välskött förening erbjuder en mysig innergård, tvättstuga och en vindslägenhet som går att boka för övernattning. Dessutom finns takterrass med grillmöjligheter plus sovrum, kök och bastu. Månadsavgiften ligger på 7 500 kronor. 

Se bostaden här

En ovanlig lägenhetsingång, direkt från gatan.
Den gamla butikslokalen på Katarina Bangata har förvandlats till trendig etagelägenhet.
Sovloftet.
Studion en trappa ned.
Köket.
Köksö med barstolar, samma känsla som en trendig liten krog i SoFo.
Köket.
Vardagsrummet sett från sovloftet.
Etagevåningen mitt i SoFo.