Fick inte betalt – då rev byggaren familjens nya villa

Det började med ett bråk om en faktura på 40 000 kr. Det slutade med att den arga byggaren rev familjens nyinköpta 7-miljonersvilla med sin grävmaskin.
– Jag har kontaktet polisen, men de säger att inget brott har begåtts, säger den upprörde ägaren Jay Kurji till Daily Mail.

I den brittiska förorten Stoneygate, Leicester, står ett vrak till hus på den idylliska gatan. Taket gapar öppet, ett stort hål finns i en vägg och stenhögar ligger över hela tomten. 
Bara några dagar tidigare var bilden helt annorlunda. Då hade en stor renovering och utbyggnad blivit klar och ägarna passade på att åka på semester. Deras villa för sju miljoner hade äntligen blivit klar efter flera månaders arbete, som utförts av en byggfirma. 
Men det fanns en sak som inte var uppklarad: en faktura på 40 000 kronor. 

– Vi köpte huset för ett år sedan, men i år ville vi bygga ut för att få plats för hela familjen, berättar husägaren Jay Kurji.
– Vi ville ha en en extra våning, ett nytt tak, nya ledningar och att huset skulle bli mer miljövänligt. Tyvärr valde jag den sämsta byggaren. 

Och när byggaren ville ha extra betalt – 40 000 kronor – så vägrade Jay Kurji att betala. Han och familjen åkte på semester istället. Då slog den arge byggaren till. Han rev stora delar av villan med sin grävmaskin. Resultatet ser du på bilderna.

Jay Kurji berättar för Daily Mail att han fortfarande är på semester, 32 mil bort, men har sett bilder på katastrofen. Han kontaktade omedelbart polisen.
– Men polisen säger att inget brott har begåtts, det är en civilrättslig fråga och inte ett brottmål.

Tidningen LeicestershireLive har pratat med chockade grannar som samlats för att titta på husvraket.
“Det fanns byggnadsställningar runt huset och när de togs ner trodde jag att arbetet redan var klart och att ägarna kanske skulle flytta in. Men istället började de riva huset!” berättar en granne.

“Jag blev chockad när jag gick förbi huset förra veckan och såg att taket hade slitits av och att den nya tillbyggnaden bara var ett hål på framsidan av huset. Jag tycker synd om ägarna, de måste vara helt förtvivlade.”
Det är oklart om Jay Kurji kommer våga anlita nya byggnadsarbetare den närmaste tiden.

Villan innan renovering och arga byggare.
Villan sedan en grävmaskin rivit stora delar av tak och väggar.
Huset efter att den arga byggaren använt sin grävmaskin.