Svenska lyxvillan stått tom i 8 månader – nu sänks priset rejält

Redan i augusti fjol stod huset redo för inflyttning och utgångsbudet var fem miljoner kronor. Nu ska köpare lockas till Hovmantorp med en prissänkning på en miljon.
– Villan har flera exklusiva val av material och utrustning och är en perfekt familjevilla, säger Anton Nylander, mäklare på Fastighetsbyrån.

Lessebo kommun, strax öster om Växjö, har varit på offensiven de senaste åren och exploaterat flera områden för bostäder. Redan 2018 var planerna för nya området ”Törnrosa” i Hovmantorp igång och ganska snabbt blev hälften av de 21 villatomterna bokade. Dessutom fanns planer på hyresrätter i området.  

Men sen vet vi ju vad som plötsligt hände. Boräntorna började stiga, amorteringskrav infördes och nya köpare blev avvaktande. 
Det är verkligen inget fel på den splitternya villan i Törnrosa-mrådet, men det råkade bli färdigställt mitt i en liten bostadskris. 

Den 168 kvadrat stora villan i Hovmantorp väntar på köpare.
Foto: Ulf Ohretall / Diakrit 

Allt var färdigt för inflyttning redan i somras, men ännu har ingen köpare hittats trots att det gått drygt åtta månader. Prislappen har sänkts ganska drastiskt till fyra miljoner kronor och det är nya visningar, så nu borde det väl ändå blir sålt?

– Det är en toppmodern villa i centrala Hovmantorp med flera exklusiva val av material och utrustning. Det är en perfekt familjevilla på 168 kvadratmeter och tomtarean är 954 kvadratmeter, förklarar mäklaren Anton Nylander.

Tvärs över gatan finns en nybyggd förskola, så det borde locka en småbarnsfamilj. Den svartmålade villan har en modern design och sticker ut med sin gigantiska terrass på övervåningen, i ett kontrasterande ljust träräcke. 

Det är kontraster även i interiören också: köket går i svart och vitt och materialvalen känns exklusiva. Eller vad sägs om det här:
Vattenburen golvvärme i hela huset och varje rum har en egen termostat.
Grått italienskt klinkergolv i hallen och ett 9 millimeter tjockt italienskt klinker i badrummet. 
Vattenutkastare på baksidan och på terrassen.

I tvättstugan finns tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och en ho. Här finns också frånluftsvärmepumpen av märket Bosch.
På entrévåningen finns köket, vardagsrummet och ett sovrum. På övervåningen finns ytterligare fyra sovrum. Här finns också ett allrum med utgång till den stora terrassen:

– Terrassen är ett härligt utrymme med riktning mot nordväst. Golvet är förstärkt och förberett för att en jacuzzi kan installeras om det önskas. Här finns också förberett för en utedusch med varmt och kallt vatten, säger mäklaren Anton Nylander.

Se mäklarens annons här

Fasadbelysning på alla ytterväggar. Foto: Ulf Ohretall / Diakrit 
Köket. Foto: Ulf Ohretall / Diakrit 
Köket. Foto: Ulf Ohretall / Diakrit 
Ett nytt villaområde strax sydost om Växjö. Foto: Ulf Ohretall / Diakrit 
Utgång till verandan. Foto: Ulf Ohretall / Diakrit 
Ingen har köpt huset efter åtta månader. Foto: Ulf Ohretall / Diakrit 
Badrummet på entrévåningen. Foto: Ulf Ohretall / Diakrit 
Allrummet med utgång till den stora terrassen. Foto: Ulf Ohretall / Diakrit 
Övervåningen med fyra sovrum. Foto: Ulf Ohretall / Diakrit 
Badrum på övervåningen. Foto: Ulf Ohretall / Diakrit 
Terrassen. Foto: Ulf Ohretall / Diakrit 
Förskola på andra sidan gatan. Foto: Ulf Ohretall / Diakrit