Skynda att fynda den fina Gammelgården i Kalix som med sin lummiga trädgård ligger vackert precis intill älven. Gården som tidigare haft ett utgångspris strax under miljonen har plötsligt fått en stor prissänkning – med hela 41 procent
Under början av 1800-talet drabbades Kalix hårt av krig och det som brukar kallas kapitulationen av Kalix. Sakta men säkert så började Kalix åter att växa till sig när hantverkare och köpmän började bosätta sig i staden. År 1888 byggdes Gammelgården som nu säljs av Fastighetsbyrån. Efter en 41 procentig prissänkning av utgångspriset så priset på gården gått ifrån 795 000 kronor till endast 470 000 kronor. Anledningen till prissänkningen är att gården är i behov av lite renovering.
”Huset är rymligt och har mysig karaktär. Läget vid älven är fantastiskt!”, skriver de tidigare ägarna. Huset är 148 kvadratmeter stort om fem rum och kök. På sommaren kan du avnjuta morgonkaffet på den soliga altanen samtidigt som du hör surret från humlor och bin i de blommande buskarna intill. På den stora tomten hittar du även äppelträd, bärbuskar och fullt av plats för odling, lek, lugn och ro. Varma sommardagar så är ett svalt dopp bara meter bort i den intilliggande älven.
Med tanke på att huset ligger högt upp i landet så blir det kallt här under vintern. Mellan december och februari kan ibland temperaturerna sjunka nedåt -35 grader. Men några minusgrader stoppar än inte från all skidåkning och skoteråkande som klimatet erbjuder. På tomten finns ett eget skotergarage med plats för flertalet skotrar. Efter några timmar utav vinteraktivitet så känns det skönt att kunna komma in och värma sig på framför någon av husets tre eldstäder.
Kom till Kalix och upplev lugnet, naturen och leken tillsammans med hela familjen i den vackra Gammelgården. ”I Gammelgården lever du mitt i en fantastisk natur med älv, ängar och skog. Från huset ser du stjärnhimlen och älvens sista fors. Gammelgården är lugn och trivsam miljö”, säger de tidigare ägarna.
LÄS MER:
Leah Ganerud är examinerad journalist och bevakar ekonomi och tech för NU.se