Övernatta i fyren: ”Mysig och romantisk”

Nu har du chansen att tillfälligt bo i en riktig fyr. Utöver den otroliga utsikten över Vänern har du även möjlighet att utnyttja både bastu och kajak. Här får du tillgång till en hel ö, där de enda grannarna är några får.
“Fyren är mycket mysig och romantisk. Hög standard i utmärkt natur”, skriver värden.

På ön Gunnarsholmen i Vänern står en liten och vitmålad fyr. Fyren står placerad på en liten höjd och runt om tomten går ett charmigt litet staket. Den ser dock inte ut som de klassiska fyrerna i filmer och tavlor. Det är alltså ingen cylinderformad stenbyggnad med röda streck. Nej, denna fyr ser mer ut som ett vanligt trähus med ett stort torn i ena änden. 

Fyren är uppförd år 1878 och ligger mitt i naturreservatet Lurö skärgård. Den är dock renoverad. Här finns kök, ett kombinerat allrum och sovrum samt en övervåning med sovplatser för både barn och vuxna. Det finns dessutom en trappa upp till tornet. Där uppe går det att sitta ute och njuta av den magiska utsikten. 

Foton: Airbnb

Nu har du chansen att hyra detta boende. Det ligger nämligen ute på hemsidan Airbnb. En natt kostar just nu cirka 2 145 kronor. Fem nätter ligger på omkring 10 724 kronor. När du hyr boendet får du även tillgång till hela ön. Här finns det också en bastu. 

“Fyren är mycket mysig och romantisk. Hög standard i utmärkt natur”, skriver värden på Airbnb. 

Utöver den magiska utsikten finns en grillplats och tillgång till strand. På bilderna inifrån syns ett charmigt boende med väggar i bland annat gult och blått. I köket syns en gammal vedspis. Inredningen är lantlig med trasmattor och simpelt möblemang i trä. 

Cirka 15 minuter bort ligger Ekenäs hamn. Där finns det butiker och restaurang. I hyran ingår två nya kajaker, så att du kan ta dig runt på vattnet. Här bor du i lugn och ro med endast några får som sällskap. 

“Elen & Espen fyr är fantastisk! När vi kom till ön hälsade alla de gulliga fåren oss välkomna. Allt är superfint och härligt! Tveka inte en sekund, boka fyren direkt!”, skriver en av de tidigare gästerna. 

Hit kan du även ta med dina fyrbenta vänner. Värden har gott omdöme med hela 5 stjärnor och 50 recensioner. Läs mer här.

MEST LÄSTA

Senaste nytt