Viggen och Draken sida vid sida: ”Som Star Wars”

Svenska stridsflygplanen Saab Viggen och Saab Draken kommer att visas upp under Bournemouth Air Festival i England. Det är första gången planen flyger ihop under festivalens historia.
– Dessa historiska jetplan är helt olika något de flesta brittiska publiken har sett tidigare, säger Eddie Forrester, chef på Aerobytes som är med och sponsrar de svenska planen under festivalen.

Bournemouth Air Festival är en årlig flyguppvisning längs kusten i Bournemouth i England. Sedan starten 2008 har festivalen haft såväl civila flyguppvisningar som uppvisningar av plan ifrån Storbritanniens flygvapen. De som besöker festivalen i år, mellan den 29-31 augusti, kommer få se flyguppvisningar av två svenska stridsflygplan, nämligen Saab Viggen och Saab Draken. 

De svenska flygplanen de senaste flygplanen som avslöjats kommer att delta i festivalens 16:e upplaga. Det är första gången som planen kommer att flyga i evenemanget tillsammans. Saab Viggen och Saab Draken kommer att sponsras av Aerobytes, ett flygsäkerhetsföretag baserat i Storbritannien, som också kommer att stödja Rich Goodwins Jet Pitts.
– Dessa historiska jetplan är helt olik något de flesta brittiska publiken har sett tidigare. De ser ut som något från Star Wars och är – ska vi säga – lite bullriga. Ta med öronproppar, säger Eddie Forrester, chef på Aerobytes, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: