Svensk fönsterputsare repade rutor för 412 000 kr

En fönsterputsare har dömts att betala sammanlagt 412 000 kronor till en fastighetsägare efter att ha repat 23 fönster i ett hus i Ronneby skärgård, rapporterar BLT.

Ronnebyparet stod inför inflyttning i sitt nybyggda hus när de upptäckte att flera fönster var repade efter en fönsterputsning. Vid närmare undersökning visade det sig att det handlade om hela 23 rutor som var skadade. Fönsterputsaren avvisade dock allt ansvar, och hävdade att han inte repar fönster.

En oberoende besiktning visade dock att skadorna orsakats av ovarsam putsning, och behövde bytas ut. Paret betalade inledningsvis de nya fönsterna, men krävde sedan ersättning från fönsterputsaren i rätten. Enligt BLT erbjöd sig fönsterputsaren i rätten att betala ynka 10 000 kronor, samtidigt som han påstod att det var byggarbetare som skadat fönstren.

Tingsrätten fastslog dock att fönsterputsaren var ansvarig för skadorna, och fönsterputsaren döms nu att betala 292 000 kronor samt 120 000 kronor för fastighetsägarens rättegångskostnader.

LÄS MER:

Bild: Unsplash