En bilist togs i en fartkamera när personen körde i 229 km/h. Nu kommer den danska fortköraren sannolikt att kommer förlora sin bil. I samma område tog polisen hela 995 fortkörare på tre dagar.
Veljefjordbroen i Danmark är en plats som historiskt sett haft mycket problem med fortkörningar. Därför valde danska polisen att sätta upp fartkameror under tre dagar i området och lyckades då ta fast 995 bilister. Snabbast av dem alla var en bilist under den tredje dagen som körde i 229 km/h, uppger Carup.
Den 7 september hade polisen en aktiv mätning mellan klockan 23:00 till 05:00 på morgonen dagen efter. Fokuset låg på södergående trafik vid Vejlefjordbroen som har en hastighetsgräns på 120 km/h och totalt sett lyckades polisen ta fast 76 bilister. En enskild förare lyckades då bli tagen när hen färdades i 229 km/h.
LÄS MER: Tar 400 000 bilder per år – så lite fortkörning räcker
Polisen skriver själva att de nu inlett en utredning mot bilisten och det är stor chans att de kommer beslagta bilen som personen färdades i vid tillfället. Enligt dansk lag har polisen nämligen möjlighet till det vid grova fortkörningar, något en norsk man fick känna på förra året.
Shaka Ameen förlorade sin Lamborghini Hurucan Spider värd tre miljoner kronor efter att han togs fast i en hastighet på 228 km/h i Danmark. Sportbilen såldes på auktion och Ameen dömdes till fängelse.
Vilken bil personen som körde 229 km/h vid Vejlefjordbroen togs fast i uppger inte polisen. Men de ger en tydlig varning till framtida fortkörare att de kommer fortsätta ha regelbundna kontroller vid sträckan söder om Vejlefjordbroen.
Fakta: Detta är vårdlös körning i Danmark
– Att köra med en hastighetsbegränsning på mer än 100 procent. vid körning över 100 km i timmen
– Köra i en hastighet av 200 km i timmen eller mer
– Att köra påverkad med en promille över 2.00
– Oaktsamt dråp under synnerligen försvårande omständigheter
– Att oaktsamt orsaka betydande skada på någons kropp eller hälsa under särskilt försvårande omständigheter
– Särskilt hänsynslös körning
LÄS MER:
Leah Ganerud är examinerad journalist och bevakar ekonomi och tech för NU.se