Daniel Eks nya lyxvilla i Marbella för 300 milj

Spotify-grundaren Daniel Ek har köpt en exklusiv herrgård längs ”Golden mile” i Marbella. Herrgården med sina 1500 kvadratmeter boarea och fantastiska läge vid vattnet räknas till en av Marbellas mest exklusiva fastigheter. Köpet ska enligt uppgifter kostat Ek hundratals miljoner svenska kronor.  

Efter månader av husletande på den spanska solkusten har nu Spotify-biljonären Daniel Ek lagt vantarna på en exklusiv lyxvilla i Marbella, det rapporterar nu The olive press. Den stora herrgården kallas för El Bosque, skogen på svenska, på grund av de stora träden som omger fastigheten. Herrgården ligger i det exklusiva området Santa Margarita i Marbella. Bara några meter där ifrån ligger en ikoniska Marbella Club längs ”Golden mile”

Herrgården El Bosque ägdes innan av en brittisk man från norra England. Huset uppges vara 1500 kvadratmeter stort fördelat på två våningar och ett källarplan. I huset finns åtta sovrum och badrum, en bar, en uppvärmd inomhuspool och ett biorum. Herrgården har även en imponerande trädgräd på den 4000 kvadratmeter stora tomten med en otrolig havsutsikt. 

– Jag kan inte säga exakt hur mycket det kostade men det var över 30 miljoner euro, sa en källa nära notarien till Olive press. 
30 miljoner euro motsvarar ungefär 351 miljoner svenska kronor. Men för Daniel Ek som har en förmögenhet på 50 miljarder, varav en stor del finns i Spotify-aktier, så kan 351 miljoner kronor ses som en spottstyver. 

Huset i Marbella är bara en av många dyra fastigheter som Daniel Ek haft i sin ägo. Först köpte han en sekelskiftsvilla i exklusiva Djursholm för 65 miljoner kronor som han sedan rev. Men i stället för att bygga upp ett nytt hus på tomten så köpte Ek en halvö för en dryg halv miljard, det rapporterar Breakit. 

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt