Clas Ohlson och Jula toppar i test av mattorkar

Lagom till svamp och äppelsäsongen har marknadens bästa mattorkar korats. I toppen hittar vi både en gedigen premiumprodukt och ett effektivt budgetalternativ från Clas Ohlson.

Under hösten är det perfekt att torka svamp och frukt för att få den att hålla läge, men för det behövs en bra mattork. Därför har norska Tek.No undersökt vilka som är de bästa mattorkarna på marknaden. 

Bäst i test blev Jula Menuett Frukt/svamptork, som Tek.no beskriver som en ”gedigen” tork. Den har totalt sex våningar och en digital skärm, där du både kan ställa in temperatur och tid. Dessutom torkar den exemplariskt enligt hemsidan. 

Jula MenuettFrukt-/svamptork 245 W. Foto: Jula

Vid ett test användes Julas tok torken på full effekt inomhus i 10 timmar och på en lite lägre effekt utomhus i 15 timmar. Resultatet blev ”torrt, jämnt och säkert att förvara”, skriver Tek.no, som även lyfter fram det positiva med torkens låga ljudnivå. Trots att Jula Menuett-torken hör till de dyrare varianterna, anser Tek.no att den är helt klart prisvärd. 

På andra plats placerade sig modellen “44-1371” från Claes Ohlson. Denna modell är enklare både i funktion och design, då den saknar både skärm och timer. Däremot torkar den snabbt, är mest lättdiskad av alla i testet och dessutom hälften så dyr som förstaplatsen.
“Ett modellnamn som “44–1371″ rullar inte direkt av tungan så lätt, men maten du får i gengäld går ner väldigt lätt”, skriver Tek.no i recentionen.

Claes Olsson 44-1371. Foto: Claes Olsson

LÄS MER: