Elon Musk om kärleksryktena med premiärministern

Det ryktas om en romans mellan Elon Musk och Italiens högerpopulistiska premiärminister Giorgia Meloni. Musk och Meloni har synts tillsammans i flera sammanhang och funnit gemenskap i deras delade nationalistiska värderingar. Entreprenören förnekar nu uppgifterna via X.

Romansrykten florerar kring Elon Musk och Italiens premiärminister Giorgia Meloni, skriver Politico. Under en ceremoni i New York på måndagen delade Musk ut Global Citizen Award från den amerikanska tankesmedjan Atlantic Council till Meloni. Techmiljardärens tal till premiärministern har spätt på ryktet ytterligare.
LÄS MER: Här är Elon Musks barn – se nya bilderna

Musk beskrev Meloni som “någon som är ännu vackrare på insidan än utsidan” och “en autentisk, ärlig och omtänksam person”. Musk har däremot tillbakavisat ryktet om romansen.
“Det finns ingenting romantiskt mellan mig och premiärminister Meloni,” skrev han på X.

Meloni är ledare för Fratelli d’Italia (Italiens bröder), ett högernationalistiskt parti med rötter i den post-fascistiska rörelsen i Italien. I december deltog Teslaägaren i Fratelli d’Italias partikongress och har vid flera tillfällen rest till Rom. Enligt uppgifter har de funnit en gemenskap i deras delade politiska värderingar. Efter prisutdelningen höll Meloni ett tal där hon underströk vikten av att försvara “västerländska värderingar”, vilket möttes av stående ovationer från Musk.
LÄS MER: