Bianca kan få ut 29 miljoner på ett bräde

Ägarna i Caia Cosmetics kan se fram emot en betydande utdelning på 250 miljoner kronor. Efter att försäljningsförhandlingarna gått i stöpet kan den rejäla utdelningen bli en kompensation. Förutsatt att succébolaget lyckas med de pågående förhandlingarna med storbankerna.

Försäljningen av en stor andel i Bianca Ingrossos succébolag Caia har pausats efter misslyckade förhandlingarna med potentiella köpare. Den huvudsakliga ägaren Verdane fick inte det pris de önskade och nu har förhandlingarna lagts på is. I stället pågår nu samtal med Nordea och Swedbank om möjligheten att ta ett lån på 250 miljoner kronor, det rapporterar Breakit. Om de ror i land med förhandlingarna kommer lånet möjliggöra en rejäl extra utdelning till ägarna.

Caia Cosmetics har på kort tid blivit en av Sveriges mest framgångsrika e-handelsföretag inom skönhetsindustrin. Bolaget drog in en omsättning på 569 miljoner kronor under 2023. Rörelseresultatet landade på 179 miljoner kronor. I år förväntar sig bolaget en omsättning på 781 miljoner kronor, enligt ett prospekt som tidigare i år skickades ut till investerare i samband med försäljningsförhandlingarna. Rörelseresultatet före avskrivningar förutspås att öka med över 20 procent och nå 240 miljoner kronor.

Vid årsskiftet hade Caias ägarbolag, Beauty Icons Holding, inga långfristiga skulder. Detta gör att Caia har kapacitet att låna minst 500 miljoner kronor, men i de pågående förhandlingarna är det ett hälften så stort lån sminkbolaget har i sikte.

Lånet är dock inte tänkt att användas för den dagliga verksamheten, utan i stället vill man använda pengarna för en aktieutdelning till ägarna. Den stora utbetalningen kan landa på runt 250 miljoner kronor. För Bianca som äger 11,5 procent i bolaget blir det en utdelning på runt 29 miljoner.
LÄS MER: