Saab-lager stänger – 80 000 Saab-delar reas ut 

Sveriges största Saablager stänger och nu ska alla reservdelar ska bort. Snart har du chansen att åka och göra ett riktiga fynd i det enorma lagret.
– Vi har 80 000 produkter i vårt lager och priserna kommer att dumpas, säger Kenneth Lindblom på KM Bildemontering, till Carup.

Den anrika Saabskroten KM Bildemontering i Värnamo lägger ner. Men först ska 80 000 Saab-reservdelar från 1990-talet och framåt säljas av.
– Det som inte blir sålt kommer vi att slänga i containrar, säger Kenneth Lindblom, till Carup. 

Bildemonteringen har länge varit ett vattenhål för Saabfantaster som envist hänger kvar vid sitt älsklingsmärke. Men nu menar Lindblom att det blivit ekonomiskt ohållbart.
– Men nu går det inte längre, det är svårt att hitta folk. Sedan ska man lära upp dem också och det kostar pengar, samtidigt som lokalerna drar, säger Kenneth Lindblom.

I över två decennier har KM Bildemontering samlats på sig Saabar från södra Vänern ner till Ystad. Resultatet blev ett gigantiskt lager med över 80 000 Saab-reservdelar.
– Vi har varit Sveriges största Saabdemontering och vårt lager av Saabdelar är lika stort som hela AD Bildelars centrallager, då kan ni föreställa er vilka mängder det handlar om, säger Kenneth Lindblom.

Trots att Saab slog igen portarna för åtta år sedan, är vägarna fortfarande fulla av Saab-bilar. Kenneth Lindblom menar därför att detta är ett gyllene tillfälle för alla som vill hålla sina gamla Saab-bilar vid liv.
– Jag ser att det rullar lika många Saabar ute på vägarna nu som för fem år sedan. Folk vill hålla liv vid dem och då är det här ett utmärkt tillfälle att skaffa sig delar så att bilarna ska överleva, säger Kenneth Lindblom.

LÄS MER: