E-Type om skräckolyckan – dottern i respirator

Martin ”E-type” Eriksson och Melinda Jacobs dotter har vårdats för livshotande skador på sjukhus. Nu berättar paret om mardrömmen.
“Vår dotter är inte den första och inte heller den sista som drabbas”, skriver Melinda på Instagram.

E-type, 58, och Melinda, 40, blev ett par för två år sedan och har tillsammans den 1,5-åriga dottern Izadora. Men nyligen drabbades familjen av en allvarlig olycka när dottern hamnade i ett livshotande tillstånd efter att ha svalt ett knappcellsbatteri, skriver Hänt.
”Det finns ögonblick i mitt liv som är så extremt fyllda av sorg och smärta, som inte bleks av tiden. Skräcken bor där hela tiden, att det ska hända nåt igen, att vi ska förlora nån mer. Och så är olyckan där, det händer och rädslan får liv. Det här är vår dotter Izadora. Här i respirator”, skriver Melinda Jacobs i ett inlägg på Instagram.

I samma inlägg förklarade Melinda att läget numera är stabilt efter två veckor på sjukhuset. Nu vill hon varna andra för de små, livsfarliga batterierna.
“De finns i varje hem och är livsfarliga för barn. Vår dotter är inte den första och inte heller den sista som drabbas. Kan vi inte tillsammans hjälpas åt att sprida den här kunskapen och spara mycket lidande och dödsfall?”

“Mitt hjärta exploderar”

Knappcellsbatterier finns i allt från leksaker, airtags, febertermometrar till klockor. Om barn råkar svälja dem kan det snabbt orsaka allvarliga skador. När de fastnar i matstrupen eller passerar ner i matsmältningssystemet bildas en elektrisk strömkrets när batteriet kommer i kontakt med fukten i kroppen. Strömmen från batteriet kan leda till frätskador på vävnader och organ, och om det fastnar och fräter igenom organ kan det resultera i livshotande skador.

Nu uttalar sig också pappa E-type i ett inlägg på Instagram. Han berättar om glädjen att familjen snart kan åka hem med en frisk Izadora.
“Nu får vi åka hem snart med vårt lilla mirakel så mitt hjärta håller på att explodera av lycka för detta. Hurra för vår svenska sjukvård!”

Stora bilden: Instagram @missmelinda_j och @etype_official.
LÄS MER: