Svenska jättevåningen kan slå prisrekord – 365 000 kr per kvadrat

Lyxig, stor och rekorddyr. Här är våningen på Östermalm där det önskade priset är 365 000 kronor – per kvadratmeter. 
“Ett unikt boende inredd i internationell stil”, säger fastighetsmäklaren Eric Bremberg. 

Mitt i hjärtat av Östermalm i Stockholm – ett stenkast från Karlaplan – finns en paradvåning som får många ögonbryn att höjas. En enormt påkostad inredning och genomtänkt design på 411 kvadratmeter fördelat på två våningar. 
Men kanske är prislappen den mest iögonfallande, utgångsbudet är nämligen 150 miljoner kronor. 

Om en spekulant nappar så blir det ett rekordköp av en lägenhet på den s k öppna marknaden, åtminstone sett till priset per kvadrameter: 365 000 kronor. 
Bremberg International Estate är mäklarbyrån som fått uppdraget att genomföra rekordförsäljningen. 

Det stora och glänsande köket.

“Ett väldigt sällsynt tillfälle att förvärva denna väldisponerade paradvåning. Det kan gå flera decennier, om inte århundraden, innan en paradvåning som denna erbjuds möjlig att förvärva. Det här är ett unikt boende inredd i internationell stil”, skriver fastighetsmäklaren Eric Bremberg.
“Adressen kräver föga presentation och är det någonstans som den historiska värdeökningen varit maximal så är det just här.”

Bilderna skvallrar om en en våning med dyra materialval och massor av tekniska finesser, som värmeslingor på båda plan, aktivering av belysning, köksutrustning via appar och mekanisk FTX- ventilation (ett fläktstyrt luftssystem med värmeåtervinning, som ger full kontroll över mängden friskluft som tillförs i hemmet). 

Samtidigt har mycket av det 110 år gamla husets charm sparats, som öppen spis, vackra stuckaturer och taklister.  Här finns dessutom ett eget gym med dusch och toalett, en relaxavdelning inredd med dubbel dusch, dubbla handfat och inbyggd pool.

Om man vill ägna någon timme med yoga så finns ett speciellt rum för det (med angränsande dusch och toalett). Och klädkammaren är ungefär lika stor som en normal enrummare. 
Det stora kökets design och rymd ser ut att vara hämtat från en exklusiv restaurant: rostfritt stål i mängder, rejäl arbetsyta och förvaring, dubbla vaskar och plats för matbord med flera sittplatser.

Och om man vill ha en flaska vin till middagen kan man gå några meter bort, till ett inglasat vinrum. 
“Via matsalens dubbla skjutdörrar når man det exklusiva och fullutrustade köket. Köksö med gott om arbetsyta och förvaring och intill finns ett inglasat vinrum, tvättstuga, gästtoalett och gedigen klädkammare fördelad i en herr- och damavdelning med utgång till balkong” står det i bostadsannonsen.

Lägenheten rymmer två stora sällskapsrum på varsitt plan, designade i olika stilar. Från det övre rummet kan man gå ut på den stora, insynsskyddade terassen. 
Och från den stora matsalen på bottenvåningen kan man gå ut till en balkong och njuta av utsikten högst upp i huset.  Av de totalt elva rummen används två som sovrum just nu, och de är-  liksom övriga våningen – minutiöst designade. 

”Master bedroom med kontorsutrymme har ett naturligt ljus från takfönster som naturligtvis kan mörkläggas via elektriska mörkläggningsgardiner” skriver fastighetsmäklaren Eric Bremberg.

Se annonsen här

Trappan upp till andra planet.
Ett av loungerummen med stor balkong i anslutning.
Köket.
Köket.
Ett eget gym med det mesta man kan behöva.
Ett av sovrummen.
Sovrum 2 med balkong.
Den stora terassen.
Övre planets sällskapsrum.
Sällskapsdel.
Stor walk-in-closet.
Mörk fiskbensparkett i en stor del av våningen.
Ett av vardagsrummen.

Lästips: Till salu: Anrika herrgården med oväntade hobbyrum

Drömlägenhet intill slottet prisdumpas med miljoner