Köpte villa för 15 miljoner – målade om allt med klotter

I två år jobbade Sam Cox på att göra sitt nya hus till ett stort konstverk. Varje centimeter på både utsida och insida har fyllts av hans speciella klotter.
– Det här är min dröm, jag har skapat mitt eget klotter-universum, säger han.
Se bilderna på det unika huset.

Det tog två år av flitigt klottrande. Efter att ha använt 900 liter färg, 401 sprayburkar och 2200 pennor kan nu Sam Cox stolt konstatera att han har skapat världens mest unika hem. Både på utsidan och insidan. 
Han kallar sig Mr Doddles och har blivit en sensation i konstvärlden på bara några år. Det engelska ordet ”doodles” betyder klotter, men Sam Cox har en egen stil som gjort honom känd i England som ”the Doodle Man”. 

Konsten har sålt som smör i solsken och han fick plötsligt så mycket pengar att han kunde köpa sitt drömhus för 15 miljoner kronor i den lilla orten Tenterden, Kent. 
Det vita huset var en 12-rummare i georgiansk stil och det gamla paret som sålde det hade en önskan: ”Snälla, vad du än gör – klottra inte ner det fina huset”.

Men nej, så blev det inte. Sam Cox ville skapa sitt eget klotterhus. Och han har gjort det noggrant och metodiskt där allt, precis ALLT, har blivit klottrat. Väggar, golv, tak, möbler, köksutrustning, sängkläder…ja, allt. Precis allt i de 12 rummen. Du kan ju se bilderna. 

Köket – med köksredskapen i klotter.

– Det här är det mest tidskrävande projekt jag någonsin gjort, konstaterar han.
Tv-kanaler har stått i kö för att få göra hembesök och en av de första frågorna många ställt är: Vad säger grannarna?
– Grannarna blev ganska överraskade, men de säger att det ser ganska coolt ut och vill gärna komma in och titta, säger Sam Cox.

Mr Doodles Tesla är också nedklottrad.

I söndags var Sam Cox klar med sitt hem, hans ”levande konstverk”, och han lade upp en video på sina sociala medier där man kunde se hur rum för rum fylldes av ”noodles” under de två åren.  I en separat video visar han upp sin nedklottrade Tesla, som matchar husets stil. 
Sam Cox hade egentligen ingen större plan när han startade, men varje rum har ändå fått ett eget tema. Hallen är ”Noaks ark” och trappan är ”Himmel och helvete”. 

– Nu är min dröm klar, jag har skapat mitt eget klotter-universum, säger han.
Hans ”doodles” kan ha skapat några praktiska problem. I köket har han klottrat på spis och köksredskap och han konstaterar att det inte är säkert att det går att laga mat. 
Vet hans fru om det?
– Nja, jag tror inte att hon är fullt medveten om det, säger han.

De har råd att köpa nya kastruller. Sam Cox har blivit en av världens mest populära konstnärer och nu kostar en ”doodle”-tavla runt 10 miljoner kronor. 

Det tog honom två år att klottra ner hela sitt hus.
Så här såg huset ut när han och hustrun köpte det…
…och så här blev det efter två år.