Abba-Björn lämnade Djursholmsvillan för lyxlägenhet mitt i stan

För ett år sedan gick Abba-medlemmen Björn Ulvaeus och hans hustru Lena skilda vägar efter 41 år som gifta.
Nu har båda lämnat gemensamma lyxvillan i Djursholm. Björn flyttade in i en stor lyxlägenhet på Östermalm och Lena har skaffat boende i Gamla Stan.

I februari 2022 kom den överraskande nyheten att Abba-ikonen Björn Ulvaeus och hans hustru sedan 41 år tillbaka, Lena, skilde sig.
”Efter många fina och händelserika år har vi bestämt oss för att skilja oss. Vi förblir nära och goda vänner och kommer att fortsätta att fira våra barnbarns födelsedagar och andra familjehögtider tillsammans”, sa paret. 

Redan i mars i fjol flyttade Björn Ulvaeus ut från Djursholmsvillan, som ligger på en egen ö med namnet Vågaskär. Lena Ulvaeus valde att bo kvar under större delen av 2022 medan hon letade efter nytt boende. 

Lena och Björn Ulvaeus skilde sig efter 41 år. Nu har båda lämnat villan i Djursholm.

Villan i Djursholm är har ett väldigt speciellt läge: på en egen ö på 3000 kvadratmeter med en fast landförbindelse med Strandvägen. Det är ett stort och anrikt hus på 308 kvadratmeter boyta och 171 kvadratmeter biarea. 
Huset uppfördes på 1890-talet för grosshandlaren R. Thegerström efter ritningar av Fredrik Lilljekvist och är byggt i två våningar med inredd vind under ett brant sadeltak. Fasaderna är putsade och avfärgade i ljus kulör. 

Nu har även Lena Ulvaeus flyttat ut och bosatt sig i en lägenhet i Gamla Stan, bara några hundra meter från kungliga slottet.
Björn Ulvaeus köpte en 252 kvadratmeter stor våning på Villagatan – mellan Humlegården och Stockholms stadion. Här bor han numera tillsammans med sin nya kärlek: danska Christina Sas, 49 år. 

Paret arbetade ihop när nya Abba-skivan Abba Voyage komponerades och därefter släpptes förra hösten. På Instagram beskrev hon sig i somras som en ”lantis från Danmark baserad i Berlin”.

Villagatan är känd för sina prominenta invånare genom åren, t ex regissören Ingmar Bergman, prins Sigvard Bernadotte, skådespelaren Jarl Kulle och företagsledaren Jan Stenbeck. I fastigheten Villagatan 13A & 13B, hade Ivar Kreuger sin Stockholmslägenhet på det två översta våningsplanen. 

Lena Ulvaeus hade rätt till minst 50 miljoner kronor vid en skilsmässa, enligt ex-parets äktenskapsförord som också visade att parets gemensamma boenden skulle fördelas lika mellan dom, liksom den konst som de samlat på sig under åren.

Björn Ulvaeus äger däremot parets tidigare gemensamma lyxfritidsboenden.
Ett av fritidshusen ligger på Värmdö som paret 2010 betalade 26 miljoner kronor för. Det andra huset ligger på Rummarö, och köptes 2014 för 12,5 miljoner kronor. Båda fastigheterna har stor strandtomt.

Björn Ulvaeus har flyttat till Villagatan på Östermalm.
Villan i Djursholm med unikt läge: på en egen ö med privat bro.