Abba-Björns superklipp – tjänar över 200 miljoner på villan

Abba-stjärnan Björn Ulvaeus och exhustrun Lena Ulvaeus gör ett jätteklipp på sitt hus i Djursholm. De köpte huset för 14 miljoner och säljer nu för 248 miljoner kronor, uppger Expressen. Villan köps av fastighetsmiljardären André Åkerlund.

Hemnytt har tidigare berättat om att Björn Ulvaeus vann en tvist mot Peab som orsakat en vattenläcka i hans villa i Djursholm. Huset har ett mycket exklusivt läge på en ö i Djursholm. Skadan gjorde att stjärnan fick flytta ut från huset, och Peab fick betala skadestånd på 210 000 kronor.

Björn Ulvaeus valde ändå att flytta till en ny elegant våning på Östermalm med sin unga fästmö Christina Sas. Nu avslöjar Expressen att Abba-legendaren sålt sitt hus i Djursholm och gjort ett fantastiskt klipp. Huset har sålts av mäklaren Per Jansson för otroliga 248 miljoner kronor. Det är den näst dyraste villan som sålts i Djursholm någonsin. Makarna Ulvaeus köpte huset för 14 miljoner kronor år 1995, och gör ett av de största husklippen i Sverige någonsin.

Husets läge på en ö gör att uppvärmningen av vattenledningar är nödvändig.

Bara Spotifygrundaren Daniel Ek har köpt en dyrare fastighet i Djursholm, han gav en halv miljard kronor för sin halvö. Köparen av Ulvaeus hus är fastighetsmiljardären André Åkerlund som är bror till regissören Jonas Åkerlund.

Björn Ulvaeus har enligt Expressen en ny lägenhet värderad till 40 miljoner kronor i de allra exklusivaste kvarteren av Östermalm. Exhustrun Lena Ulvaeus bor också i samma stadsdel. Managern Görel Hansson uppger för Expressen att Björn Ulvaeus inte vill kommentera den lyckade husaffären.

Björn Ulvaeus har nu flyttat till en fashionabel våning på Östermalm.

Läs mer:

MEST LÄSTA

Senaste nytt