Björn Ulvaeus vann jättetvist om sitt hus – går ändå back

Abba-legendaren Björn Ulvaeus har vunnit en storseger över byggbolaget Peab. Peab grävde av en värmekabel till Ulvaeus lyxvilla och orsakade en vattenläcka. Men trots att han fick rätt får han bara ut 10 000 kronor och går ändå kraftigt back.  

Det var för fyra år sedan som Björn Ulvaeus upptäckte en vattenläcka vid sitt lyxhus på en ö utanför Djursholm. Skadan gjorde att ABBA-legendaren tillfälligt fick flytta ut från huset. 

Orsaken visade sig vara att Peab som gjorde schakt- och grävningsarbeten i området grävt av en värmekabel till hans vattenledning. Björn Ulvaeus blev så uppretad att han stämde Peab på 820 000 kronor i Mark- och miljödomstolen.

Husets läge på en ö gör att uppvärmningen av vattenledningar är nödvändig.

Men den gången gick domstolen på Peabs linje och Abbalegendaren fick inget skadestånd och skulle dessutom betala rättegångskostnader för Peab på 324 000 kronor, utöver sina egna advokatkostnader. 

Björn Ulvaeus gav sig dock inte utan överklagade till Mark- och miljööverdomstolen. Och där fick han rätt. Nu måste Peab ge honom ett skadestånd på 210 000 kronor, bara en fjärdedel av det han yrkade, uppger Byggvärlden. Han måste också betala hälften av Peabs rättegångskostnader i mark- och miljööverdomstolen och mark- och miljödomstolen. Kvar blir bara 10 000 kronor, vilket inte ens räcker till Ulvaeus egna advokatkostnader.

Björn Ulvaeus bor inte längre kvar i huset på ön vid Djursholm, utan har flyttat till en ny elegant våning på Östermalm med sin unga fästmö Christina. 

Björn Ulvaeus har nu flyttat till en fashionabel våning på Östermalm.

MEST LÄSTA

Senaste nytt