Bianca Ingrosso i storbråk med klädjätte

Bianca Ingrosso stämmer klädjätten Shein efter att det kinesiska klädsajten använt hennes bilder utan tillåtelse i deras marknadsföring.
– Min jurist är redan inkopplad, säger Bianca Ingrosso till Expressen.

I november förra året delade Bianca Ingrosso en bild på Instagram där hon bar en brun klänning. Den bilden har senare använts av Shein i bolagets marknadsföring för en liknande klänning utan hennes godkännande. Nu stämmer Bianca Ingross klädjätten för upphovsrättsintrång.
– De använder min bild utan mitt godkännande och min jurist är redan inkopplad, säger Bianca Ingrosso till Expressen.

Det är inte första gången som Shein stöter på juridiska problem. Så sent som i april rapporterade tidningen Fortune om att Shein har gjort upphovsrättsintrång på artister över hela världen och använt bilder utan tillåtelse.

Kinesiska klädsajten Shein har blivit gigantisk på bara ett par år, och omsätter idag mer än 45 miljarder dollar, motsvarande 500 miljarder kronor. Tillsammans med H&M och spanska Inditex, som äger varumärken som Zara, räknas Shein nu till en av de största aktörerna inom fast fashion i världen. Shein ryktas också att vara på väg till en börsnotering på Londonbörsen inom ett par månader.
LÄS MER: