Tvingas be Bianca Ingrosso om ursäkt efter jättetabbe

Modeföretaget Shein tvingas nu be Bianca Ingrosso om ursäkt. Det efter att modesajten olovligen använt bilder på Bianca i marknadsföringen av deras kläder.
– Bianca Ingrossos oro är viktig för oss och vi kommer att höra av oss till henne direkt, skriver en talesperson från Shein till DI. 

Det var i november förra året som Bianca Ingrosso, iklädd en brun enaxlad klänning, la ut en bild på sig själv i sociala medier. Bilden plockades upp av den kinesiska modesajten Shein som använde bilden för att marknadsföra en av sina egna klänningar på sajten. “De använder min bild utan mitt godkännande och min jurist är redan inkopplad” skrev Bianca Ingrosso i ett SMS till Expressen.

Skandaldrabbade Shein har under åren kritiserats för alltifrån kassa arbetsförhållanden till bristande kundrättigheter. Företaget har även stämts flertalet gånger för upphovsrättsintrång. I ett mail till Di svarar en av Sheins talespersoner på kritiken angående användningen av Biancas bild. I mailet framgår att företaget tagit bort bilden ifrån hemsidan, samt att de ska fortsätta ”investera i” och ”förbättra” arbetet med immateriella rättigheter. ”Bianca Ingrossos oro är viktig för oss och vi kommer att höra av oss till henne direkt”, skriver talespersonen.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt