Bli granne med fotbollsstjärnan – för 68 miljoner kr

Nu har du chans att bli granne med fotbollslegendaren Kim Källström. Den eleganta paradvåningen finns på en av Stockholms attraktivaste adresser, vilket gör att den inte är helt billig. Lägenheten blir din för 68 miljoner kronor, vilket gör den till Sveriges näst dyraste just nu.

Strandvägen i Stockholm har länge ansetts som en av huvudstadens bästa och mest eftertraktade gator. Adressen ligger i Östermalm och består till största del av stenhus från sekelskiftet. I området bor kändisar som bland annat Jan Malmsjö tillsammans med frun Marie Göranzon och fotbollsspelaren Kim Källström. Dessutom får den som bor här en fantastisk utsikt över den vackra Nobelparken.

Kim Källström avslutade sin karriär som central mittfältare på topp år 2017 med 131 landskamper och fem deltaganden i VM- och EM-turneringar. Under sina 18 års långa karriär spelade han på elitnivå i klubbar som BK Häcken och Djurgårdens IF i Sverige. Utomlands spelade han i Olympique Lyonnais, Stade Rennais DC, Spartak Moskva, Grasshoppers och Arsenal.Efter sin strålande karriär som fotbollsspelare har han synts till i tv-rutan på C More som expertkommentator under fotbollssändningarna. Idag ses han som en ikon inom den svenska fotbollsvärlden.

Det är nog många som drömmer om att bo granne med den populäre fotbollsspelaren. Nu har en sådan möjlighets öppnat upp sig. Just nu säljs en stor och lyxig paradvåning på 355 kvadratmeter i grannskapet där Kim Källström bor. Med en takhöjd på 3,2 meter blir känslan av elegans och glamour ännu mer påtaglig. Här finns ett fullt utrustat kök med vitvaror från Miele och tre helkaklade badrum samt gästtoalett. I ett av badrummet finns en exklusiv jacuzzi samt ett ståtligt handfat med kommod. 

I bostaden finns det två eldstäder. Foto: Lagerlings
I ett av badrummen finns en exklusiv jacuzzi.

Det finns även en generös hall med ett avskilt kapprum och i anslutning finns den trevliga matsalen. Utöver det finns det tre till fyra rymliga sällskapsrum mot Strandvägen, varav två av dessa har ståtliga burspråk och ett av rummen har fransk balkong. Utöver det finns det två stora balkonger med utsikt utmed gården. 

Bostadshuset byggdes 1914 och går i en vacker nationalromantisk stil. I bostaden finns många genomgående och välbevarade originaldetaljer från den tiden.
”Här finns bland annat takutsmyckningar, stora spröjsade fönster i djupa fönsternischer och två eldstäder”, uppger mäklaren Anne-Cathrine Arph vid Lagerlings mäklarbyrå.

Två av sällskapsrummen har vackra burspråk.

Genom åren har bostaden renoverats och underhållits löpande, vilket gör att lägenheten är i mycket gott skick. 
”Representativ, totalrenoverad fastighet med elegant entré”, beskriver mäklaren bostaden som.

Om du vill bli granne med den populäre mittfältaren får du vara beredd på att lägga ut 68 miljoner kronor. Sedan tillkommer en månadskostnad på ytterligare 8 312 kronor. Det gör att den kommer tätt efter Sveriges dyraste lägenhet som Hemnytt skrev för om ett tag sedan. Även denna lägenhet ligger i Stockholms innerstad fast på Norr Mälarstrand och såldes för hela 95 miljoner kronor.

Läs mer om paradvåningen på Strandvägen här.

Den magnifika matsalen.
Stort och rymligt kök.

Omslagsfoto: Lagerlings/Louise Wiker CC. 3.0

Läs mer:

MEST LÄSTA

Senaste nytt