Övernatta i svenska trädkojan med bastu och bubbelbad

Drömde du som liten att bo i en trädkoja? Nu har du chansen att förverkliga den drömmen som vuxen. Åtminstone för några nätter. I Dalarna finns nämligen ett modernt och charmigt trädhus med köksvrå och badrum. Dessutom ingår bubbelbad och bastu.

Hemnytt har tidigare skrivit om en hel del speciella och lustiga boenden som går att hyra utomlands via Airbnb. Bland annat den ombyggda skolbussen, trädkojan i West Virginia och Noaks ark i Tennessee.  Men faktum är att det även finns sådana unika boenden i Sverige. 

I Dalarna finns ett trädhus ute på Airbnb. Trädhuset ser ut som en liten koja uppe bland grenarna, fast här finns tillgång till både toalett och bubbelbad. Huset är placerat på en ekologisk gård med utsikt över Dalälven. 

Foton: Airbnb

Boendet är lämpat för två gäster. Här finns ett sovrum med två sängar. På bilderna syns ett trevligt litet krypin med ljusslingor och stora fönster. Dessutom har man dragit nytta av trädstammarna som delvis går rakt igenom huset. Utöver sovplats finns även en kökshörna med mikrovågsugn och värmeplatta, samt toalett med dusch. 

Nere på marken står ytterligare två mindre byggnader med bastu och sovplats. Intill bastuhuset står även ett bubbelbad som är tillgängligt året runt. Här bor du alltså lantligt och smått fast med lyx och bekvämligheter. Njut en stund i bubbelbadet eller ta en vända i bastun, innan du klättrar upp till kojan, eller varför inte båda delarna?

“Parkering bredvid trädhuset.  BBQ ingår. Närliggande bussar. Transport på begäran. Kontakta värden om du vill ta med en hund”, skriver värden på Airbnb. 

Priset för att hyra detta boende ligger på cirka 2438 kronor per natt, eller 12 191 för fem nätter. Hittills har värdarna fått ett mycket gott omdöme med nästan fem stjärnor i betyg.
Läs mer här.

Läs mer:

MEST LÄSTA

Senaste nytt