Detta får du inte ha i väskan på flyget – slängs direkt 

Ska du ut och flyga i sommar? Då är det bra att kolla upp vad du får och inte får ha i ditt incheckade bagage. Det finns nämligen en oväntad sak som riskerar att bli slängd på flygplatsen.
– 2023 slängde Avinor över 20 000…,säger Eivind Hammer Myhre, som är pressansvarig på Norwegian, till TV4.  

Peter Wärring arbetar som pressansvarig på Swedavia, som driver Sveriges flygplatser. Enligt Peter finns det ett misstag som är  vanligt förekommande bland flygresenärer. Många packar ner en powerbank i sitt incheckade bagage, som kan överhettas och orsaka brand.
– Generellt ska powerbanks utifrån brandsäkerheten ombord alltid packas i handbagaget då det kan finnas risk för överhettning. Föremål som anses vara en fara för flygsäkerheten kan också beslagtas vid genomgången på flygplatsen, säger Wärring till TV4.

Eivind Hammer Myhre arbetar som pressansvarig på norska flygbolaget Norwegian, som drivs av Avinor. Till TV4 säger Eivind att man på norska flygplatser tvingas slänga tusentals powerbanks varje år.
– Vad vi vet är att det fortfarande är väldigt många resenärer som har dessa i sitt incheckade bagage. 2023 slängde Avinor över 20 000 powerbanks som beslagtagits från incheckat bagage i Norge, säger han till TV4. 

Transportstyrelsen har sammanställt en lista på deras hemsida över vad man får och vad man inte får ta med i sitt incheckade bagage på Svenska flygplatser.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt