Dramat – här dinglar hon mot avgrunden

En kvinnlig lastbilsförare satt fast i en lastbil som dinglade utför en bro efter en seriekrock i USA. Räddningsarbetet såg ut som en filmscen fast med riktiga människor – med ett slut ingen kunde förutspå.

Det var två personbilar som först körde in i varandra och sedan lyckades putta ut en lastbil över räcket på George Rogers Clark Memorial Bridge, i Kentucky USA. Den kvinnliga lastbilsföraren var då fast i lastbilen som dinglade ner från bron 30 meter över vattnet med bägge bakhjulen i luften.

Räddningstjänsten var på plats tre minuter efter första samtalet kommit in. De kunde knappt tro sina ögon när de såg vad som hade hänt. Vilken sekund som helst kunde lastbilen störta ner med föraren fast i lastbilshytten.

Totalt tog det 40 minuter för teamet på bron att sätta upp ett repsystem från en brandbilstege, som sedan hängdes utför bron. I vattnet under fanns ett team av dykare ifall lastbilen skulle åka ner. Den som tillslut fick hängas ner i repet med uppgiften att få ut föraren var brandmannen Bryce Carden.

Smått mirakulöst lyckades den erfarne brandmannen med sin uppgift och fick ut den kvinnliga lastbilsföraren utan problem. Lastbilsförarens lugn var en viktigt faktor i varför räddningsaktionen kunde gå till så smidigt, säger Bryce Carden till ABC.
– Jag var inte nervös eftersom jag visste att de hade mig på överkanten. När jag väl nådde henne var hon superlugn och samlad och hjälpte mig att göra vad jag behövde göra för att få henne i säkerhet, sa brandmannen efter räddningsarbetet.

Efter olyckan fördes tre personer till sjukhus och bron fick genomgå en säkerhetsinspektion. Där kom de fram till att innan bron öppnar igen kommer den behöva en reparation. Den dinglade lastbilen tog sju timmar att få bort innan den kunde bogseras iväg.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt