Drängstuga på Öland – tidskapsel från 1800-tal

En drängstuga på Öland i en naturskön miljö ligger nu ute till salu. Torpet från 1800-talet med genuina detaljer är ett smultronställe för den som söker ett sommarparadis. 
“Oändliga möjligheter att skapa er egna öländska idyll,” skriver mäklaren. 

Torpet i Borgholms kommun ligger lantligt med natursköna vyer. Tomten är 1 025 kvadratkilometer och stugan är en tvårummare på 34 kvadrat. Utropspriset ligger på 850 000 kronor. 
“På östra sidan i lantlig miljö med vackra vyer och fin natur ligger detta ställe som nu står redo för nya ägare,” skriver mäklaren Fastighetsbyrån. 

Stugan har en liten, enkel köksdel utrustad med en gammeldags spis. I huset hittar man också en charmig vedugn. Detaljerna avslöjar stugans ålder, med bland annat dubbeldörrar och liggande plank på väggarna. Ett av rummen har öppet i nock. 

“För er som tycker om en lite enklare tillvaro är det bara att flytta in. Här finns oändliga möjligheter att på sikt vidareutveckla och skapa er egna Öländska idyll. Här är det endast fantasin som sätter gränserna,” skriver mäklaren. 

Vackra, gedigna trägolv finns i hela stugan. 
“Ett fint trägolv är genomgående i huset. Andra charmiga inslag är ljust målad bröstpanel och spegeldörrar.” Stugan saknar vatten och avlopp, men kan ansluta sig till kommunens vatten- och avloppssystem. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt