Efter jätteuppgång – svenskar säljer av i Tesla

Elbilstillverkaren Teslas starka kursutveckling ledde i veckan till en säljvåg av tesla-aktier bland svenska sparare. Det menar Nordnets sparekonom Frida Bratt tyder på en osäkerhet gentemot Tesla hos svenskarna trots fina leveranssiffror, rapporterar Finwire.

Tesla-aktien har haft en stark utveckling vad gäller leveranssiffror för andra kvartalet 2024. Senaste veckan har aktien gått upp cirka 20 procent, men totalt har den gått upp över 50 procent under senaste månaden. Nu har det uppstått en säljvåg bland svenska sparare, vilket sparekonomen Frida Bratt tyder på att de svenska spararna har en viss skepsis gentemot Tesla.
– Det tyder på att det, trots revanschen efter leveransrapporten för Q2, finns en osäkerhet kring Tesla ur de svenska spararnas perspektiv, säger Bratt till Finwire.

Bratt belyser vidare även hur värderingen av Tesla som tillväxtbolag har ifrågasatts under en period, det eftersom att bolagets vinster faller.
– Mot bakgrund av det passar man på att ta hem vinst nu när aktien rusat, vad det verkar som ett resultat av en så kallad short squeeze där blankares täckning av korta positioner tycks ha spätt på rallyt, tillägger Bratt.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt