”Ett hus som många drömmer om”

Kan man bo bättre än så här, precis ovanför kajkanten i Skärhamns småbåtshamn? Mäklaren som fått uppdraget att sälja villan för 10 miljoner kronor har en tydlig åsikt:
“Ett läge långt utöver det vanliga och ett hus som många drömmer om – omsorgsfullt renoverat med precis rätta känslan”.

Det öppna havet med Skagerrak ligger bara några minuters båtfärd bort om man befinner sig längst ut i väster på ön Tjörn. Här finns den anrika fiskeorten Skärhamn där befolkningen vuxit och nu har runt 3500 bofasta invånare. 
“Skärhamn är ett levande, pittoreskt kustsamhälle som lever upp under sommaren då invånarantalet ökar, restaurangerna håller öppet längre om kvällarna och man kan höra sorlet från glada semesterfirare i hamnen. Det finns flera badplatser i och omkring samhället” förklarar orten stolt. 

Den som vill ha ett hus här får betala ganska mycket för det fina kustläget. Och så finns det hus som förstås ligger perfekt placerade, som villan på Hamngatan 44: strax ovanför kajkanten i Skärhamns småbåtshamn. 

Villan i Skärhamn.

Nu är huset till salu för tio miljoner kronor – och det kan anses som ett ganska unikt tillfälle att bo  så centralt placerad:
“Det är verkligen få förunnat och mångas högsta önskan att bo i så här vacker miljö, med mysiga restauranger och fina badplatser runt hörnet, förklarar mäklaren
”Det är ett läge långt utöver det vanliga och ett hus som många drömmer om – omsorgsfullt renoverat med precis rätta känslan”.

När man kommer innanför dörren slås man, enligt mäklaren, genast av känslan att ha havet inpå knuten. Och även en mäklare kan skriva poetiskt:
“Föreställ dig en ljummen sommarkväll i juli, när dörrarna står öppna och du kan höra sorlet från glada semesterfirare i hamnen. Du tänder grillen, slår dig ner med något gott i glaset och spanar ut över båtarna som kommer och går, i ett samhälle som sen några veckor tillbaks livats upp ordentligt. När det börjar bli lite kylslaget går du in, stänger dörren och tänder en brasa i köket samtidigt som du ser hur solens sista strålar dansar ner i havet framför dig”.

Det är 196 kvadratmeter boyta fördelat på fem rum med vindar, snedtak och fönsterkupor. Och husets hjärta är förstås vid den långa raden av fönster som vetter ut mot vattnet och kvällssolen. Här finns köket, matbordet och en soffa där man kan sitta och njuta av utsikten.
“Sociala ytor erbjuds främst i husets entréplan men även utomhus” förklarar mäklaren

En lite privatare sovrumsdel finns i anslutning till huvudentrén (eller en trappa upp). I källaren finns ytterligare ett rejält sovrum främst avsett för gäster. Dessutom en rymlig tvättstuga, uterum och en spa-del med bastu, dusch och bubbelbadkar. 

Ägarna har vårdat sitt skärdgårdshem väl genom åren. För fem år sedan installerades en ny varmvattenberedare. I fjol kom ett nytt kök på plats med braskamin och delvis ny planlösning i entréplanet. 
För ca 15 år sedan stod förra ägarna för en stor renovering när huset lyftes och en betongplatta gjöts. Golvvärmeslingorlades in  i bottenplan. Burspråk och övre altanen byggdes till och nytt tak lades.

Huset värmds upp med direktverkande el (två luftvärmepumpar, elslingor i källaren och eldstad. 3-glas ska stå emot de kalla havsvindarna på vintern. 
Den totala driftskostanden beräknas till 65 000 kronor per år (baserat på fyra personer i hushållet) och elkostnaden är 22 800 kWh/år.

Se mäklarens annons här 

Kök, matdel och soffgrupp. Här har man utsikt mot småbåtshamnen.
Kvällssol.
Utsikten från balkongen.
Ett av fem sovrum.
Eldstad.
Det nya köket.
Stort badrum och spadel.
Bastu.
Fler sovrum.
Vinden.
Källare med stor tvättstuga.

MEST LÄSTA

Senaste nytt