Fiskers galna utförsäljning: Elbilar för 26 000 kr

Här kan vi snacka om bottenfiske. Fisker säljer ut vissa av sina överblivna elbilar för så lite som 26 000 kronor. 

Fiskers konkursförvaltare slåss nu för att säkra tillgånger för att kunna betala av vissa av borgenärerna. Obligationsinnehavare tycks vara de som har företräde. Under ett möte vid konkursdomstolen i Delaware på tisdagen avslöjades det att en del nya Fisker Ocean kommer att säljas för så lite som 26 000 kronor, uppger Inside EV som citerar domstolsdokument. 

Totalt ska Fisker sälja 3231 elbilar till American Leasing som sedan uppges hyra ut dem som taxibilar till Lyft i New York. Vissa av bilarna har någon form av skador och kommer att få för så lite som 26 000 kronor. Bilar med någon form av titel, som indikerar att något hänt dem säljs för 34 000 kronor, rapporterar Carup.

Fisker Ocean.
Henrik Fisker vid leverans i Danmark när det begav sig.

Perfekta exemplar av Fisker Ocean, med nypris på över 700 000 kronor, går för 175 000 kronor. Totalt hoppas konkursförvaltaren få in 46,25 miljoner dollar på utförsäljningen. Fisker godkände försäljningen i domstolen, så den som besöker New York kan framöver se fram emot att åka i taxibilar från Fisker. 

Affären låter som rena fyndet, men det är ännu oklart hur det ska gå att få tag i reservdelar till Fisker Ocean. Kanske använder American Lease en del av de skadade bilarna för att ta reservdelar. Det har tidigare rapporterats att Fisker själva plundrat fungerande bilar på reservdelar. Inga extra delar ska ha tillverkats, då Henrik Fisker inte trodde att bilarna skulle gå sönder. 

Under onsdagen framkom det att vissa svenska försäkringsbolag inte längre vill teckna helförsäkringar på Fisker. IF ger endast trafikförsäkring, då det är långt ifrån säkert att bilen går att reparera vid skador. Istället kan den behöva skrotas. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt