Flyttade till ödehus i Norrland – gör miljonsuccé

Jonna Jinton flyttade till ett ödehus i Norrland. Nu gör hon internationell succé som smyckesdesigner och influenser. Förra året ökade hennes företag stort, visar nya siffror. 

Från Göteborg till att bo i Grundtjärn, en by med elva invånare i Västernorrland – så lyder Jonna Jintons livsresa. Nu är Jonna en av Sveriges största influencers och driver ett framgångsrikt smyckesbolag samtidigt som hon lockar miljoner följare på Youtube och Instagram. Jonna Jinton var även nominerad till Årets svenska kvinna 2023.

Influencern Jonna Jinton började sin resa med att flytta från Göteborg till byn Grundtjärn, en by med elva invånare där hon visar upp den svenska naturen till hela världen med hjälp av sin fotografi och konst. Idag är 35-åriga Jonna Jinton en av Sveriges mest framgångsrika influencers och driver förutom en Youtube-kanal med närmare fem miljoner prenumeranter, ett Instagram-konto med 1,5 miljoner följare även smyckesbolaget Jonna Jinton Jewelry.

Vissa av Jonna Jintons you-tubefilmer har fått omkring 50 miljoner visningar.

Nu är Jonna Jintons siffror och bokslut för 2023 klara, skriver Breakit. Och det blev en riktig succé för Jonna som även har startat en butik i Sollefteå vid sidan av e-handeln. Under räkenskapsåret som avslutades i februari drog hon in 16,2 miljoner kronor till sitt företag Jonna Jinton Jewelry. Vinsten ökade till 3,4 miljoner kronor. Det innebar att Jonna Jinton kunde göra en utdelning på 1,5 miljoner kronor. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt