Foodoras ägare rasar – riskerar miljardböter för fiffel 

Foodora ägaren Delivery Hero rasade på börsen under måndagen. Raset grundar sig i att bolaget nu hotas av EU att betala böter för fiffel. Fiffel som nu kan komma att kosta bolaget miljarder.

Delivery hero grundades 2011 av bland andra den svenske entreprenören Niklas Östberg. Idag är det ett multinationellt bolag som verkar i över 70 länder, och som bland annat äger Foodora. Under måndagen gick aktien i Delivery Hero ner kraftigt. Ett tag hade den gått ner med nästan 20 procent men gick därefter upp med runt 15 procentenheter under måndagseftermiddagen. 

Anledningen till droppet var ett uttalande som bolaget gick ut med under söndagen. Där meddelades det att Delivery Hero nu hotas av EU på miljardböter. Böterna grundar sig i en undersökning som genomförts av EU-komissionen. Där undersöktes anklagelser om påstådda konkurrensbegränsande avtal, utbyte av kommersiellt känslig information och no-poach-avtal, rapporterar Affärsvärlden. Delivery Hero riskerar nu böter på 400 miljoner euro, motsvarande 4,5 miljarder kronor.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt