Gry Forssells nya okända karriär: ”Som en dröm”

Radioprofilen och programledaren Gry Forssell är numera också vinimportör. Grys Dryckeshandel lanserar nu sitt första vin på Systembolaget. 
– Vi tar ett steg i taget och ska först se till att inte gå i konkurs, säger Gry Forssell. 

Gry Forssell startade nyligen en egen vinimport som nu lanserar sitt första vin på Systembolaget. Grys Dryckeshandel startades tillsammans med maken Alex och vännen Martin. Vinet heter Domino Chianti och kommer från vindistriktet Chianti i Toscana.
– Chianti känns som ett intressant område som är lite underskattat till och med. Där kan man hitta riktigt goda viner som inte måste kosta skjortan, säger Gry Forssell i en intervju med Vinbörsen

Efter flera förfrågningar att lansera ett klassiskt kändisvin ville Gry Forssell bli en del av vinbranschen på ett annat sätt. Idén om att bli vinimportör växte då fram. Men vinintresset har funnits med länge. 
– Livet är för kort för att dricka äckligt vin!  Alex som jag är gift med och jag har länge druckit vin och gått på vinprovningar både i systembolagets regi och privat och vi har varit på många vinresor i Europa. För några år sedan gick Alex restaurangakademiens sommelierutbildning och då blev det ännu mer nörderi och fördjupning av intresset, säger Gry Forssell. 

Framtidsplanerna för Grys Dryckeshandel är ännu inte spikade. 
– Det vore som en dröm att få möjlighet att lansera flera viner men vi tar ett steg i taget. Vi ska först se till att inte gå i konkurs. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt