Tomas Brolin släpper vin: ”Extra lagrat som jag själv”

Tomas Brolin släpper eget vin tillsammans med Catarina König och vinproducenten Cecchi. Nº 11 Chianti Riserva finns nu att beställa på Systembolaget. 
– Jag känner mig trygg med att kvaliteten är så hög man kan få för prisnivån, säger Tomas Brolin.

Fotbollslegendaren och Italienkännaren Tomas Brolin har tillsammans med mästerkocksvinnaren och sommelieren Catarina König tagit fram ett rödvin, det framgår i ett pressmeddelande. Brolin och König har tagit fram vinet Nº 11 Chianti Riserva 2019 tillsammans med toppproducenten och anrika vinfamiljen Cecchi. 

– Jag har många gånger fått frågan om att ta fram ett vin under eget namn men det är egentligen inte förrän ifjol jag ville göra slag i saken. Det kändes självklart att det skulle vara ett italienskt vin men det var först när jag fick med mig min kära vän och granne Catarina König som jag kunde känna mig trygg med att kvaliteten skulle bli så hög man kan få för prisnivån, säger Tomas Brolin.

Vinet heter No 11 efter Tomas Brolins tröjnummer.

Vinet är en långlagrad Chianti Riserva DOCG från 2019.
– Det känns också jättekul att vinet kommer från Chianti som inte ligger jättelångt ifrån Parma där jag bodde i Italien och att vinet är en Riserva med lite extra lagring på nacken, precis som jag själv. 

Vinet beskrivs som nyanserat med begynnande mognad, en frisk syra och med inslag av mörka körsbär, hallon, plommon, choklad, örter och en balanserad fatkaraktär.
Nº 11 Chianti Riserva finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 119 kronor.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt