Här är världens dyraste hus just nu

Huset på den konstgjorda ön är världens dyraste just nu. Prislappen: 2,3 miljarder kronor.
För att locka rätt köpare har Youtube-profilen Erik Conover kallats in och går husesyn.
– Man tappar nästan andan när man kliver in i det enorma huset, säger han.

Den ser aningen udda ut, den lilla fyrkantiga ön i miljardärskvarteren på Palm Beach norr om Miami, Florida. Tarpon Island är konstgjord och byggdes upp på 30-talet för att ge plats åt en pampig villa med pool. Det ursprungliga huset i brittisk kolonialstil hade en boyta på närmare 1000 kvadratmeter med bl a fem sovrum. Och på den 10 000 kvadratmeter stora ön finns en två pooler och tennisbana. 

Men det var inte tillräckligt grandiost för fastighetsutvecklaren Todd Michael Glaser, som byggt många hus åt kändisar genom åren. Han byggde ut villan på Tarpon Island – från 1000 till 2300 kvadrat. Huset har nu 11 sovrum, 15 stora badrum plus sju toaletter och fyra kök. Dessutom har det byggts ett stort gästhus, ett inomhus-spa, en egen frisörsalong, bastu, utbyggd vinkällare, ett gym och en hiss så att man slipper ta trapporna när man är trött efter gymmet. 

Youtube-profilen Erik Conover visar upp huset som kostar 2,3 miljarder kronor.

Todd Michael Glaser köpte huset för snart två år sedan för 850 miljoner kronor av ett par som bott här i 22 år. Nu hoppas Glaser att göra en kraftig vinst på projektet. Men vem har råd att köpa ett hus för 2,3 miljarder kronor? Bara någon av världens rikaste förstås. 
”Det här är ett hus för Jeff Bezos, Bill Gates eller Mark Zuckerberg. En unik chans att äga en egen ö på Palm Beach” säger Todd Michael Glaser. 

För säkerhets skull har Youtube-profilen Erik Conover bjudits in för att filma rekordpalatset. Conover har 2,1 miljoner abonnenter och kanske är någon av dom en mångmiljardär som är sugen att skaffa nytt hem.  Om det blir en försäljning så kommer Tarpon Island att hamna på topplistan som världens tredje dyraste hus någonsin.
– Det är en otrolig känsla att kliva ut genom vardagsrummets stora glasdörrar och komma till den 35 meter långa poolen. Man tappar nästa andan, säger Erik Conover. 
– Och titta på den enorma hamnanläggningen där en stor lyxyacht lätt får plats. 

Erik Conover ägnar en halvtimme åt att visa upp husets alla rum med lyxig inredning (huset är möblerat trots att ingen bor där). Och videon visar samtidigt en karta över husets alla delar, så att man vet var guiden befinner sig i det enorma utrymmet. 
– Det här huset har flera kök och de är bättre än de flesta restaurangkök som jag sett i New York, säger Erik Conover. 
– Det finns t o m en walk-in frys i ett av köken. 

Huset lyser vitt utanpå och faktum är att nästan all inredning lyser lika vit. Köken, vardagsrummen, väggarna, taken, sängkläderna…allt är kritvitt. Erik Conover kommenterar inte husets färger, han anstränger sig istället att göra rundvandringen bland alla rum och långa korridorer som förbinder husets olika kroppar. 
Filmen ser du här under artikeln. 

2300 kvadratmeter boyta. Och tomten är den konstgjorda ön.
Ett av elva sovrum.
Garaget (till höger i bild) har plats för fem bilar.
Tarpon island med det gigantiska huset och tennisbana.
Tarpon Island – den konstgjorda ön i Palm Beach.
Utanför det största vardagsrummet finns en 35 meter långa poolen.
Erik Conover visar upp en av två tvättstugor: med sex tvättmaskiner bara i en tvättavdelning.
Vyn från vattnet.

MEST LÄSTA

Senaste nytt