HR-expert: 3 dödssynder på jobbet

En HR-expert med flera år i branschen har tre heta tips på vad du bör undvika.

Överdela inte allt om ditt liv med kollegor. Bara för att ni spenderar åtta timmar om dygnet tillsammans, betyder inte det att ni är vänner. Om du överdelar för mycket information från ditt privata liv ökar risken att det bara kommer straffa dig.
– Jag berätta för min kollega att jag hade problem med min bil. Sen dök en möjlighet upp till en befodring som krävde mycket körning. Jag fick inte jobbet då chefen hört att jag haft bilproblem sen tidigare, säger Valerie Rodriguez HR-Expert, till Businessinsider.

Var inte ödmjuk när det kommer till arbetsplatsen. Du ska aldrig vara kaxig eller en översittare, men hitta en balans av att vara snäll och empatisk, samtidigt som ingen får köra över dig. Om du aldrig tar för dig är det lätt att försvinna bort i bakgrunden och bli förbipasserad.
– I min HR-roll har jag märkt att framgångsrika människor tenderar att vara väldigt direkta om sina prestationer och mer högljudda, medan superödmjuka individer tenderar att inte prata om sina prestationer eller förespråka sig själva lika mycket.

Stanna aldrig för länge på fester är det sista tipset. En del människor blir personlighetsförändrade när de dricker för mycket. Det spelar ingen roll ifall det är du eller en kollega som beter sig dåligt, ingen vill upptäcka den sidan av varandra. Rykten har en förmåga att dyka upp dagarna efter fester med kollegor, något man bör undvika.
– Jag säger, sväng förbi, spendera lite tid på festen och visa ditt ansikte, men att hänga kvar längre än ett par timmar har inte alltid ett bra syfte.

MEST LÄSTA

Senaste nytt