Här hittades Marilyn Monroe död – nu ska huset rivas

Här spenderade den guldlockiga skådespelaren Marilyn Monroe sina sista månader i livet. Det vitmålade huset med rött tegeltak i Los Angeles kom att bli hennes trygga plats. Kort efter inflyttningen hittades hon död i sitt sovrum och idag vill de nya ägarna riva huset med marken.

År 1962 köpte den kända filmstjärnan Marilyn Monroe sitt spanska hus i Los Angeles. Kort därpå hittades hon död i sitt sovrum. Då fanns det fortfarande ouppackade flyttlådor kvar i huset. Boendet blev Marilyn Monroes 43:e hem. Det spanska huset i Los Angeles var dock Marilyns första hus som hon köpte helt på egen hand. Summan låg på cirka 7,2 miljoner kronor. Hon beskrev det, enligt All that’s interesting, som “ett gulligt litet hus i mexikansk stil med åtta rum”. 

Det var Marilyns psykolog som rekommenderade henne till att köpa huset. Psykologen trodde att det skulle kunna få filmstjärnan att rota sig. Det skulle visa sig vara ett gott råd då Marilyn kom att fullständigt älska sitt hus. Det blev som en förlängning av henne själv. 

Bild: Youtube
Marilyn Monroes egna oas med pool och grönska.

– Alla som gillar mitt hus är jag säker på att jag kommer att komma överens med, sa hon i en intervju med Life Magazine. 

Men Marilyn Monroes tid i huset blev alltså väldigt kort. Hon var endast 36 år gammal när hon hittades död i huset.
Det spanska huset byggdes år 1929. Under den tiden var Marilyn fortfarande känd som Norma Jeane Mortenson. Det var då ett envåningshus med rött tegeltak och arkitektonisk charm. 

Skådespelerskan hittades död i sitt sovrum, endast månader efter inflyttning.

Marilyn lyckades göra om huset till ett lugnt och avskilt reträtt från omvärlden. Det var hennes trygga plats och hon var mån om att hålla det privat. När en reporter från LIFE Magazine besökte hennes hem bad hon därför reportern att inte fotografera det. Hon förklarade att det var för att hon inte ville att alla skulle se exakt var hon bodde. 

Efter Marilyns död blev hennes hus ett landmärke för hennes fans. Åtta år efter stjärnans bortgång, år 1970, köptes huset av skådespelerskan Veronica Hamel. 2012 såldes huset för över 56 miljoner kronor och fem år senare såldes det återigen, men då för över 80 miljoner kronor. 

Idag riskerar huset att bli ett med marken det står på. Enligt uppgifter till Daily Mail från Los Angeles Department of Building and Safety, har de nuvarande ägarna skrivit på en planering för att riva huset. Exakt varför de nuvarande ägarna vill riva huset är dock oklart.

Idag riskerar detta lilla paradis att rivas, även poolen.

MEST LÄSTA

Senaste nytt