Jättekris för bilhandlare –  stänger 16 återförsäljare

CarStore stänger 16 butiker i Storbritannien. Beslutet kommer bara några månader efter att amerikanska Lithia köpt upp varumärket.
– 250 anställda försvinner över hela Storbritannien, säger de nya ägarna.

Bilhandlaren CarStore stänger 16 butiker runt om i Storbritannien. Beslutet medför att 250 anställda förlorar jobbet, rapporterar The Sun. CarStore ägdes tidigare av Pendragon, som för några månader sedan togs över av det amerikanska bolaget Lithia. 

– Företaget förbereder sig för att cirka 250 anställda försvinner över hela Storbritannien. Den stora majoriteten av nedskärningen av personal kommer från stängningen av 16 av CarStores butiker, inklusive sju stora utställningslokaler som var avsedda för att hjälpa till att minska kostnaderna i försäljningen av begagnade modeller, säger de nya ägarna. 

Enbart fyra av butikerna kommer att finnas kvar, men de kommer genomgå uppdatering av franchisen. Sju CarStore-butiker kommer istället att göras om till Evans Halshaw-butiker. Det amerikanska företaget berättar att de beslutat att lägga fokus på återförsäljarna Evans Halshaw och Stratstone istället. 

För 250 miljoner pund köpte Lithia upp CarStore, Evans Halshaw och Stratstone av Pendragon. 
LÄS MER: