Jätterea på unika herrgården från 1870: ”Slående elegant”

Nu kan du köpa en fin skånsk herrgård till överkomligt pris. Strax utanför Hyllinge finns både en stor huvudbyggnad och ett annex till salu för 6,5 miljoner kronor – en prissänkning med tre miljoner. 
– Bostaden är slående elegant med tidstypiska attribut, som rum i fil, högt till tak, spröjsade fönster och fina parkettgolv, säger mäklaren Carl Brangmo på Våningen & Villan.

När den här herrgården, öster om Hyllinge, byggdes 1870 fick den namnet efter en fågelart som häckade i de kringliggande träd som omger herrgården. Glador är en grupp rovfåglar med långa smala vingar och veka ben. De tillbringar mycket tid glidflygande letande efter föda. 
Nu har Gladaborg stått gul och reslig i den skånska landsbygden i 153 år och det är dags för en ny ägare att flytta in i idyllen. Erbjudandet bör vara ganska lockande för en familj som vill bo lugnt intill rapsfält och ängar men ändå ha nära till storstadspuls (Helsingborg ligger bara en kort bilfärd bort). 

Tidigare låg huset ute för 9,5 miljoner kronor, men ägaren vill gärna göra en snabb affär och har därför sänkt priset med tre miljoner kronor. Nytt utgångsbud är alltså 6,5 miljoner. 
Kvadratmeterpriset landar på endast 13 265 kronor. Dessutom ingår en 4 000 kvadratmeter stor tomt, som inhägnas av lummiga buskar. 
– Det här är en magnifik herrgård, som stoltserar med behaglig träpanel, stensockel och snickarglädje, säger mäklaren Carl Brangmo. 
– Bostaden är slående elegant med tidstypiska attribut så som rum i fil, högt till tak, spröjsade fönster och fina parkettgolv. Och den ligger ljuvligt inbunden av lummig grönska och blommande rosenbuskar. 

Herrgården med annexbyggnaden till vänster. Tomten är 4000 kvadratmeter.

Intill herrgården finns dessutom en annexbyggnad i samma byggstil, med en boyta på 100 kvadratmeter. Det är en sammanlagd boyta på 490 kvadratmeter – och ett ståndsmässigt boende.

Bilderna i annonsen visar en grusad uppfart där de två byggnaderna ligger tätt intill varann. En vacker järngrind står vid landsvägen och ett vitt staket markerar tomtgränsen. Strax utanför tomtgräsen breder de stora jordbruksfälten ut sig.  

– Sammantaget är Gladaborg en bedårande vacker fastighet med en generös tomtarea, ljuvligt inbunden av lummig grönska och blommande rosenbuskar. Här kan du tillsammans med familjen bo både ståndsmässigt och fridfullt, säger Carl Brangmo.
– På bara några minuter når du Lydinge Resort och golfbanan. Vackra Söderåsen med underbara vandringsleder erbjuds på nära avstånd. 
Se annonsen här

En herrgård för 6,5 miljoner i skånska idyllen.
100 kvadratmeter annex.
Gladaborg strax öster om Hyllinge.
Entrén.
Stor tomt – och fält som breder ut sig.
Snickarglädje och rum i fil, högt till tak, spröjsade fönster och fina parkettgolv.
Gladaborg.

MEST LÄSTA

Senaste nytt