Konkurs för svensk bröllopsapp med 300 000 par

Den svenska appen Wedsly har gått i konkurs. Appen har 300 000 par registrerade på sin plattform.
– De befintliga ägarna och investerarna inte är beredda att stoppa in mer pengar i den nuvarande ägarstrukturen, säger Nicklas Emthén, enligt
DI.

Det svenska företaget Wedsly har under en tid gått sämre och sämre. Trots att företaget tog nya höjder ekonomiskt i början av 2021. Pandemin gjorde att flera lockades till att använda sig av en digital bröllopsplanerare och företag lockade till sig namnkunniga investerare. NHL-spelaren Erik Gustafsson var en av dessa profiler. Totalt sett investerades 8,1 miljoner kronor under denna tid, skriver DI.
– De befintliga ägarna och investerarna inte är beredda att stoppa in mer pengar i den nuvarande ägarstrukturen, säger Nicklas Emthén, enligt DI.

Företaget omsatte 2021, 1,6 miljoner kronor, samtidigt som de gjorde en förlust på 13 Mkr. Det är också denna förlust företaget inte kunnat reparera och tvingas därför in i en konkurs. Företaget har idag cirka 30 anställda och har hjälpt över 300 000 par att gifta sig sedan starten 2017. Trots konkursen ser konkursförvaltaren hopp att detta inte skulle vara slutet för bröllopsappen.
– Vi annonserar genom att dels höra av oss till befintliga ägare och investerare, till konkurrenter, vi annonserar på en allmän plattform som Blocket och genom våra egna kanaler, via vår byrå, på Linkedin och så”, berättar Nicklas Emthén, enligt DI.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt