TV-känt förortscentrum går i konkurs

Stockholmsförorten Sätra skakas av en konkurs i sitt centrum. Under lång tid har centrumet förfallit och nu går det i konkurs. Företaget har skulder på 200 miljoner kronor. 

Resan neråt för Sätra Centrum i söder om Stockholm började när det allmännyttiga bostadsbolaget bestämde sig för att sälja ut det för 25 år sedan. Under en period ägdes det av entreprenören Leif-Ivan Karlsson och centrumet blev tv-känt, men han sålde det för flera år sedan till Sätra Förvaltnings AB under fastighetshypen. Nu har det anrika förortscentrumet förfallit under flera år, det har även drabbats av två dödsskjutningar under de senaste åren, den senaste under sensommaren ifjol.

Nu rapporterar Mitt att bolaget att centrumet har gått i konkurs. Företaget Sätra centrum fastigheter AB samt Sätra Förvaltnings AB har gått i konkurs och har skulder på 200 miljoner kronor. Vad som ska hända med centrumet nu är högst osäkert. Ingen verkar vilja äga ett förortscentrum med osäker framtid. Men konkursförvaltaren försöker sälja till högsta möjliga bud. 

– Vi hoppas få ett så högt värde som möjligt. Min uppgift är att sälja så snart jag får ett acceptabelt bud, säger konkursförvaltaren Hans Renman till Mitti.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt