Stor svensk bilhandlare i konkurs

Klimatet är fortsatt tufft för den svenska bilbranschen. Norr om Stockholm begärdes en bilhandlare och verkstad under veckan i konkurs. Tillsammans omsatte de nästan 150 miljoner kronor och hade 15 anställda.

Klimatet inom den svenska bilbranschen blir bara tuffare skriver Carup. Redan i februari gick miljardkoncernen Auto Lounge med en enorm nybyggd bilhall söder om Göteborg i konkurs. Arlandastad Bil gick i konkurs tidigt 2023. De hade precis byggt en ny bilhall och sålde bilar från Peugeot och Citroën.

Det var i början av veckan som Invest Auto Sweden med sin bilhall norr om Stockholm gick i konkurs. Bilarna Invest Auto handlat med har mestadels varit begagnade bilar. I samma koncern finns även verkstaden Bilmetropolen i Norrort, som också försattes i konkurs. Tillsammans omsatte de totalt 150 miljoner kronor.

Bara förra året gick 403 bilhandlare och verkstäder i konkurs enligt UC. Siffrorna visar en tydlig ökning på hela 23 procent jämfört med året innan. Tidigare har det mest handlat om mindre aktörer, men nu har det även börjat gälla de större företagen.
– Det är ett tufft ekonomiskt klimat och det är viktigt för alla att se över sina möjligheter. De som sitter med stora återtag med höga restvärden har det extra jobbigt”, säger MRF:s vd Tommy Letzén till Dagens Industri

MEST LÄSTA

Senaste nytt