Stor svensk e-handlare tvingas gå i rekonstruktion

E-handlaren Babyshop går in i rekonstruktion för att rädda bolaget. Babyshop har under de senaste åren kämpat med ekonomiska problem och legat på gränsen till konkurs. 
“Syftet är att nå en överenskommelse om förlängd återbetalningsplan för skulderna,” skriver Babyshop. 

Babyshop går in i rekonstruktion igen, skriver Breakit. Förra året var Babyshop nära konkurs, vilket räddades av skuldavskrivningar och en utspridning av ägandet. 

“Syftet med ansökan om rekonstruktion är att nå en överenskommelse om en förlängd återbetalningsplan för skulderna från den tidigare rekonstruktionen med Babyshops borgenärer. Ingen skuldnedskrivning förväntas och de nuvarande skulder som förfallit förväntas bli återbetalda så snart rekonstruktionsprocessen avslutas, inklusive ränta,” skriver Babyshop i ett pressmeddelande. 

Priskonkurrensen och bolagets ekonomiska situation tvingar Babyshop att gå in i rekonstruktion ännu en gång. 
– Babyshops styrelse fortsätter att arbeta tillsammans med bolagets ledning för att säkra det bästa möjliga utfallet för Babyshop-teamet och alla dess kunder, säger ordförande Petter Sundberg. 

Under de senaste åren har bolaget gått med förlust. Det senast rapporterade räkenskapsåret, 2022, genererade företaget en omsättning på 931 miljoner kronor med en förlust på 256 miljoner kronor. Lägre köpkraft och färre födda barn har gjort situationen svår för babyproduktsbranschen. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt