Ica-handlare döms för narkotikabrott – slutar

En Ica-handlare i Dalarna säljer sin butik efter att ha dömts för narkotikabrott. Facket slog larm för flera år sedan efter att handlaren uppträtt olämpligt på arbetsplatsen och i sociala medier.
– Det har fått gå alldeles för långt. Han har varit uppenbart olämplig att driva butiken de senaste åren, säger Handels ombudsman
Daniel Andersson, till Handelsnytt

Fackförbundet Handels slog larm till Ica för flera år sedan efter att en Ica-handlare i dalarna visat på brister i ledarskapet, rapporterar Handelsnytt. Handlaren ska ha uttryckt sig “djupt kränkande” om det lokala facket i sociala medier, vilket gjorde att en konsult fick tas in. Anställda berättar att handlaren även ska ha uppträtt drogpåverkad på jobbet.
– Det har fått gå alldeles för långt. Han har varit uppenbart olämplig att driva butiken de senaste åren, säger Daniel Andersson, ombudsman på Handels i Dalarna.

Hösten 2023 dömdes handlaren till ringa narkotikabrott. Förra veckan åtalades handlaren ännu en gång för ringa narkotikabrott. Enligt Handelsnytt har handlaren fått hjälp av Ica att bli fri från sitt missbruk, men utan resultat. Nu har handlaren sålt Ica-butiken och en annan handlare tar över butiken den 1 september.
”Från Icas sida ser vi allvarligt på situationen som varit och är positiva till att butiken nu får möjlighet till en omstart”, skriver Kim Engblom, pressansvarig på Ica, till Handelsnytt.
(Fotnot: Bilden på butiken har inget samband med artikeln)
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt