Kravet på Ronaldo: Riv ditt fula lusthus 

Det spelar ingen roll att Cristiano Ronaldo, 38, är en av världens rikaste idrottsmän. Han har byggt ett dyrt – men fult – lusthus på toppen av sitt penthouse som måste rivas. Det har Lissabons stadsfullmäktige bestämt. 
Ronaldo har tre månader på sig att ta bort styggelsen. 

Så här bor en fotbollskung: högst upp i ett penthouse i centrala Lissabon, alldeles intill  Eduardo VII-parken. Det 287 kvadratmeter stora hemmet blev Portugals dyraste genom tiderna när Cristiano Ronaldo köpte det för fem år sedan. 
Här finns spa, gym, pool och tre stora sovrum förutom vardagsrum och kök. Men på taket står sedan några år även ett stort lusthus som beställdes av Ronaldo. Det uppfördes utan bygglov och ingen hade väl vågat påpeka det för Portugals nationalikon. 

Men husets arkitekt Jose Mateus tog ingen hänsyn till Ronaldo. Mateus anser nämligen att  lusthuset är ett hån mot hans bygge och dessutom gjort huset för högt, vilket bryter mot stadsplanen. 
Jose Mateus har högljutt pratat i portugisisk media om att Ronaldo ”gjort självmål” och att Mateus kommer vidta rättsliga åtgärder om det fula lusthuset inte rivs. 

Till vänster syns det omdiskuterade lusthuset som Ronaldo nu måste riva.

Och Lissabons stadsfullmäktige har nu fallit till föga: Ronaldo måste riva lusthuset. Han har fått tre månader på sig. 
Just nu befinner sig Ronaldo och familjen i Riyadh, Saudiarabien. Här ska han troligen avsluta sin fantastiska karriär i klubben Al-Nassr. 

2-årskontraktet med Al-Nassr ska enligt uppgifter ge Cristiano Ronaldo en grundlön på 780 miljoner kronor om året. Totalt får han 2,2 miljarder kronor efter diverse bonusar och reklamintäkter. Summan gör honom till världens bäst betalda idrottare.
Hans förmögenhet värderas idag till 5,5 miljarder kronor. Pengarna har han främst investerat i fastigheter och bilar.

Uppgifter talar om att han äger hus i Europa för ungefär två miljarder kronor, men det är svårt att hänga med i alla husbyten som gått i takt med alla nya klubbar han representerat.
Hans fotbollskarriär startade i Sporting Lissabon innan han snabbt blev en av Englands bästa spelare när han kom som 18-åring till Manchester United.
Därefter har han representerat Real Madrid och Juventus och för närvarande Al-Nassr.

Vid varje flytt har förstås nya hus köpts och när familjen vuxit har även hemmen vuxit i storlek. Idag har Ronaldo fem barn tillsammans med Georgina Rodriques.
För några månader sedan kunde The Sun avslöja Ronaldos senaste husköp, en trevåningsvilla på 2 720 kvadratmeter, i den populära badorten Cascais, strax söder om Lissabon. Det spekuleras nu i att han ska återvända till sin moderklubb Sporting Lissabon och sluta cirkeln när sejouren i Saudiarabien är över.

Prislappen på 220 miljoner kronor gör huset till ett av Portugals dyraste, men Ronaldo tänker dessutom renovera huset för ytterligare miljontals kronor.
Under tiden får han be några hantverkare att riva lusthuset i sitt penthouse i centrala Lissabon. 

Ronaldo-familjen.
Takvåningen i Lissabon – med ett lusthus som inte längre får stå kvar.
Bild på Ronaldos penthouse – med fantastisk utsikt över Lissabon.
Ett av sovrummen i takvåningen.
Ronaldo på gym.

MEST LÄSTA

Senaste nytt