Stjärnans nya köp – ett av Portugals dyraste hus

Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo, 37, tänker flytta hem till Portugal.
Brittisk media rapporterar att han köpt en jättevilla i Cascais på sydkusten, några mil från Lissabon.
Men huset för 220 miljoner kronor är inte inflyttningsklart – först ska en stor renovering göras.

Cristiano Ronaldo har haft en sagolik fotbollskarriär, som lyft honom från knapra förhållanden på Madeira till ett liv som mångmiljardär. 
Hans förmögenhet värderas idag till 5,5 miljarder kronor. Pengarna har han främst investerat i fastigheter och bilar.

Uppgifter talar om att han äger hus i Europa för ungefär 700 miljoner kronor, men det är svårt att hänga med i alla husbyten som gått i takt med alla nya klubbar han representerat.
Hans fotbollskarriär startade i Sporting Lissabon innan han snabbt blev en av Englands bästa spelare när han kom som 18-åring till Manchester United.
Därefter har han representerat Real Madrid och Juventus innan han i fjol kom tillbaka till Manchester. 

Vid varje flytt har förstås nya hus köpts och när familjen vuxit har även hemmen vuxit i storlek. Idag har Ronaldo fem barn tillsammans med Georgina Rodriques.
I veckan kunde The Sun avslöja Ronaldos senaste husköp, en trevåningsvilla på 2720 kvadratmeter, i den populära badorten Cascais, strax söder om Lissabon. Det spekuleras nu i att han snart sak återvända till sin moderklubb Sporting Lissabon och sluta cirkeln.
Prislappen på 220 miljoner kronor gör huset till ett av Portugals dyraste, men Ronaldo tänker dessutom renovera huset för ytterligare miljontals kronor.

Cristiano Ronaldo har haft några kompromisslösa krav på sina hus genom åren:
• Ett stort gym där han kan träna extra, utöver alla timmar med sitt lag.
• Ett eget sovrum där han varje dag kan ta tupplurar. Enligt uppgifter i somras tar han upp till FEM tupplurar om dagen. 
• Ett stort garage med plats för sex-åtta av hans finaste bilar i den stora samlingen av Bugattis, McLarens, Rolls-Roycar och Porschar. 
• En stor pool. 

Huset på portugisiska sydkusten, några mil från huvudstaden Lissabon.

Det nya huset har en pool i den 500 kvadratmeter stora trädgården, men det är oklart hur många av Ronaldos övriga krav som huset uppfyller. 

Ronaldos husköp har inte alltid gått som han tänkt. I fjol kom han tillbaka till Manchester och skaffade snabbt ett hem för 40 miljoner på landsbygden. Men familjen fick snabbt flytta därifrån eftersom de hölls vakna på nätterna av bräkande får i en intilliggande hage.
I nya huset i Cascais är det endast bruset av Atlantens vågor som kan väcka honom.

Boyta på 2720 kvadratmeter.
Cristiano Ronaldo med ett av sina fem barn.
Huset har tre våningar och trädgård med pool.
Ronaldo tar enligt uppgift fem tupplurar om dagen.

MEST LÄSTA

Senaste nytt