Magisk utsikt över Stockholm – säljs för 22,5 miljoner

Eldstäder, altan och stor balkong. I denna slottsliknande byggnad säljs nu en helt egen våning om 251 kvadratmeter. Ett sagolikt boende en kvart från Stockholms City. Dessutom får du en magisk utsikt på köpet.

Att få bo som på ett slott är det nog inte många som tackar nej till. Tänk att kunna röra sig fritt på enorma ytor, skapa egna krypin i bostaden och ha tillgång till en stor trädgård. Det är heller inte helt fel ifall bostaden ligger nära beläget till vattnet så att man får en vacker utsikt.

Denna dröm kan faktiskt bli verklighet. Just nu säljs nämligen en våning i en sådan slottsliknande bostad ute på Lidingö. 

Foton: Anna Ski Mäkleri

Våningen är om hela 251 kvadratmeter och ligger i Högberga. Bostaden räknas som en lägenhet och har totalt sex stycken rum och kök. Här finns bland annat altaner, balkong, två öppna spisar och ett bibliotek. Själva fastigheten är uppförd år 1912 men är fint renoverad, vilket ger en modern och lyxig känsla.

“Med en hisnande utsikt över Stockholms inlopp och med fantastisk vy över de sista skärgårdsöarna i farleden in till huvudstaden, tronar denna magnifika fastighet, anno 1912. Omgiven av välskött parktomt bjuds ett utsökt hem med en totalyta om 251 kvm med en havsutsikt från flertalet rum i våningen”, skriver mäklaren Anna Ski från Anna Ski Mäkleri.

På bilderna syns otroliga rum med säregna detaljer. Ytorna är rymliga och de stora fönstren ger ett vackert ljusinsläpp. Matsalens väggar är målade röda och utsmyckade med nästan antika dekor. Självaste köket är modernt med stor svart spis. Här finns stora dörrvalv och turkosmålade köksluckor. En fantastisk plats att samlas och laga mat ihop, perfekt för stora middagsbjudningar. 

Härifrån är det cirka 15 minuters bilfärd från Stockholm City. Intill fastigheten ligger Högberga Gård. Anläggningen byggdes av konstmecenaten Klas Fåhraues. Utöver hotellboende anordnar de även konferenser, bröllop, fester och weekends. För cirka 13 år sedan, år 2010, öppnade de dessutom Sveriges första toscanska vinfabrik. 

“Master bedroom med altandörrar mot gården, och en väl tilltagen sektion innehållande stort dressingroom med platsbyggda garderober, marmorgolv (värmeslingor), högtalare och spotlights i taket”, skriver mäklaren. 

Detta fantastiska boende har i skrivande stund ett utgångspris på 22 500 000 kronor.
Läs mer här.

MEST LÄSTA

Senaste nytt