Miljonförlust för Margaux Dietz efter skandalvideo

Margaux Dietz drog in mångmiljonbelopp när hon stod på influencer-toppen. Men efter skandalfilmerna har hennes intäkter rasat med över 8 miljoner kronor. Förra året blev det förlust med 2,8 miljoner i hennes bolag.

För ett par år sedan var Margaux Dietz en av Sveriges största influencers som företagen slogs om att få arbeta med. Under en period var hon så pass stor att hon in för valet 2018 fick möjligheten att intervjua alla partiledarna till sin Youtube-kanal.

Men efter att Margaux hösten 2022 la upp en Youtube-video från sitt trapphus, så fick Margauxs popularitet plötsligt en törn. I klippet filmade hon en utslagen och blodig man som låg utanför hennes ytterdörr, samtidigt som hennes son gick ut och petade på mannen.

Bilder ur den borttagna videon på Margaux Dietz Youtube-kanal.

Videon var menad att vara rolig med pålagd musik och ljudeffekter, men tittarna tog inte direkt emot videon med glädje. Videon fick i stället stark kritik och resulterade i enorma konsekvenser för Margaux – vars nästan alla reklamsamarbeten avslutades abrupt. Inte långt efter att videon publicerats togs den även bort från Youtube.

Nu har 2023 års bokslut kommit för Margaux Dietz bolag och där kan man se en tydlig nedåtgång i omsättning, det rapporterar nu Breakit. Förra året omsatte Margaux Dietz strax under en miljon kronor genom sitt bolag. Det är en stor nedgång då hon år 2022 omsatte 9 miljoner och nästan 17 miljoner år 2020.

Resultatet blev en förlust på 2,8 miljoner kronor år 2023. Det är en stor skillnad från året innan då hon i stället gick 700 000 kronor i vinst. Jämför man med ännu tidigare år så blir kontrasten ännu större. År 2020 gjorde hon nämligen vinst på 7 miljoner kronor och 2019 hela 10,5 miljoner.

Trots minskad inkomst så fortsätter Margaux som influencer. Däremot satsar hon nu inte lika hårt på yrket som innan videon. Fokuset har i stället skiftat från sina egna sociala medier till AI där hon blivit delägare i AI-tjänsten Hypertype, där hon arbetar med sälj och marknadsföring.

LÄS MER: