Missionshus med enorm takhöjd säljs till superpris

I det unika missionshuset har det sjungits i kör, predikats, hållits gudstjänster och dop. På senare år har det även varit en uppskattad kulturscen för invånarna. Nu har du möjlighet att omvandla byggnaden till precis vad du vill. 
”Det är av stor vikt för dem att den nya ägaren har planer för fastigheten som gynnar orten”, uppger mäklaren Manne Pettersson Wallström vid Fastighetsbyrån.

Det första man möts av när man kliver in på entréplanet är den fantastiska salen med hela 345 sittplatser.
”Salen karaktäriseras av högt i tak, ståtliga fönster och charmiga kyrkbänkar”, uppger mäklaren. 

Missionshuset byggdes 1919 i Storvik av Ovansjö Missionsförsamling. Syftet var då att ge orten en bra förstklassig gudstjänstlokal. Vilket de tämligen lyckades med då det finns en enastående akustik i salen som lämpar sig perfekt för stämsång, seminarier, dans, fest, musik och konstutställningar.

Den mäktiga salen. Foto: Fastighetsbyrån

2004 såldes fastigheten till Bro Manskör som ändrade byggnadens namn till Lyran. De lyckades skapa en uppskattad och viktig kulturscen missionshuset i Gästrikland på ideell väg. Ett år senare upphörde Storviks Missionsförsamling och medlemmarna slogs ihop med Kanalkyrkans församling i Sandviken. 

Den mäktiga byggnaden är 510 kvadratmeter stor och förutom den stora salen finns även en mindre sal med plats för 90 personer, ett utrustat kök, arbetsrum, kontor och två wc-rum. På övervåningen finns det två lägenheter, en trerumslägenhet på 92 kvadratmeter samt en tvårumslägenhet på 65 kvadratmeter.

Den mindre salen.

I källaren finns en gillestuga, hobbyrum, tvättstuga, pannrum, kök med bardisk, tre gästtoaletter och förrådsutrymmen. Det finns också en stor tomt på 1 495 kvadratmeter som tillhör fastigheten. Det finns även ett dubbelgarage som kan nyttjas av eventuella hyresgäster.

För så lite som 1,1 miljoner kronor kan det magnifika missionshuset bli ditt. Fastigheten säljs i befintligt skick med generell friskrivningsklausul, vilket innebär att det är köparen som ansvarar för eventuella fel. Läs mer om försäljningen här.

Det finns många stora ytor i byggnaden.
Ett av köken.
Kontor.

Läs mer:

MEST LÄSTA

[wpp limit=5 range='last7days' order_by='views' thumbnail_width=120 thumbnail_height=120 stats_date=1 stats_date_format='j F Y, H:i' post_html='
  • {thumb}

    {text_title}


    {date}
  • ']

    Senaste nytt