Så kan du övernatta i gigantiska växthuset

Det stora inglasade växthuset är byggt för att vara helt oberoende av elnätet. Den så kallade “Naturvillan” har dessutom ett helt eget system för bland annat vatten och värme. Ett miljövänligt boende med ett förlängt sommarklimat inomhus. Nu kan du prova på att bo i det spektakulära växthuset via Airbnb.

Tidigare i sommar skrev Hemnytt om den så kallade “Naturvillan” i Brålanda. Den gigantiska byggnaden i glas är ett växthus med tillhörande villa inuti. Växthuset är dessutom självförsörjande och har ett ouppvärmt samt oisolerat yttre. Då låg villan ute till försäljning via Era Sweden. Utgångspriset var då på 7,8 miljoner kronor. Idag hyrs den också ut som boende via Airbnb. 

Att bo i ett stort växthus kan tänkas vara väldigt tropiskt och kanske till och med lite syrefattigt. Men detta har arkitekterna tänkt på vid planeringen av huset. Här finns gott om syre och växtligheten skapar en känsla av en förlängd sommar. 

Foton: ERA Sweden

Naturvillan har ett eget system för vatten, värme, el och till och med näringsåtervinning. Detta gör att man som boende i villan slipper tänka på höga energikostnader. Grundaren Anders Solvarm hade i åtanke att boendet skulle bedrivas helt utan anslutning till elnätet. 

”Sommartid ger solceller el till batteri som driver huset och värmer varmvatten. Vintertid ger vedeldad kökspanna värme och varmvatten med häll och ugn för matlagning”, uppger Anders Solvarm.

Själva villan har en boyta om hela 124 kvadratmeter fördelat om fyra rum. Här finns kök, badrum, tre sovrum och en så kallad “japansk toalett”. Dessutom finns det en stor balkong om 20 kvadratmeter. 

Nu har du alltså chansen att prova på att bo i det spektakulära boendet. En natt kostar cirka 3899 kronor. Boendet hyrs ut av värden “Naturvillan” och har fått en hel del bra omdömen av personer som redan testat på boendet. 

“Ett av världens mest miljövänliga och hållbara hus. Här kan du njuta av en växthusträdgård med medelhavsväxter. På en bergshäll med milsvid utsikt över Vänern ligger huset med närhet till badstrand, båthamn och vacker natur inpå knuten”, skriver Naturvillan på Airbnb

På bilderna inifrån syns ett modernt boende i princip helt byggt i trä. Stora ytor, oändlig vy med sjöutsikt och trivsam inredning. Här finns även en stor vedspis och en badtunna på tomten. I hyran ingår det dock inte WI-Fi och teve. 
Läs mer här.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt