Orörda tidskapseln – gård säljs till fyndpris

En enorm tomt, ett förtjusande 30-talshus och ett flertal välbevarade detaljer från en svunnen tid. Fastigheten uppe i Dalsland är vad man kan kalla för en riktig tidskapsel. Välkommen tillbaka till 60-talet! Ett perfekt boende för den lilla familjen som längtar ut till landet. Men det finns dock en liten hake.

Gul fasad i trä, klassiskt sadeltak och vitmålade detaljer. Det lilla bostadshuset utanför Bengtsfors i Dalsland, ser nästintill ut som ett charmigt dockhus. Upp till den inglasade punschverandan finns en gammal stentrappa utan räcken. Precis intill vägen växer ett buskage som gör trädgården någorlunda insynsskyddad. Ett riktigt smultronställe att avnjuta ifred. 

Denna fastighet ligger just nu ute till försäljning via Flinks Fastighetsförmedling. Det gula bostadshuset är uppfört år 1931 och har en boyta om 100 kvadratmeter. Huset är lite som en tidskapsel, här gömmer sig nämligen en hel del fina detaljer från förr. 

Foton: Flinks Fastighetsförmedling

Bilderna inifrån huset ser ut att vara tagna från 60/70-talet. Här finns vackra och välbevarade trägolv, säregna tapeter och fina dörrar och dörrvalv. Husets nuvarande inredning matchar perfekt med husets anda. I allrummet står exempelvis en soffgrupp i färgglada textilier. Under det simpla träbordet i mitten ligger en blå matta som matchar den ena fåtöljen. Här inne finns dessutom en trevlig eldstad. 

Köket ser ut som ett riktigt “pippi-kök”. Grönrandiga tapeter, vitt kakel med blåmålade blommor och ett delvis schackrutigt golv. Ett simpelt men mycket hemtrevligt hus. Den tillhörande tomten ligger på 27 000 kvadratmeter, här finns även en ladugårdsbyggnad.

Men fastigheten är inte helt klar ännu. Den tillhör nämligen en mark som ska avstyckas. 
“Avstyckningen beräknas vara klart under 2024 men intresseanmälan kan lämnas till mäklaren redan nu!”, skriver mäklaren Stephanie Brodeur Flink. 

Det står även i annonsen att fastigheten eventuellt kommer att taxeras som en lantbruksenhet vilket betyder att kommande ägare behöver ett förvärvstillstånd. Detta gäller dock inte den som varit folkbokförd inom ett glesbygdsområde i Bengtsfors kommun, i minst ett år. 

“Den blivande fastigheten är belägen i ett lugnt glesbebyggt område, ca 2 kilometer från Torrskogs kyrka vid Lelångens glittrande vatten. Här finns ett stort och öppet landskap med rofyllda vyer och en väldigt trevlig skog intill”, skriver mäklaren

En intresseanmälan av fastigheten kan alltså lämnas redan nu. I skrivande stund ligger utgångspriset på 995 000 kronor. För det priset får du hela 2,7 hektar mark och ett charmigt litet bostadshus med 100 kvadratmeters boyta.
Läs mer här.

MEST LÄSTA

Senaste nytt